Vrijwilligerswerk

Voor de Bibliotheek tellen alle mensen mee. Bij ons kunnen mensen zich ontwikkelen en vinden ze manieren om te participeren in de maatschappij. Wij verbinden mensen, organisaties en kennis met elkaar. Dat is onze missie. De bibliotheek verbindt!

De Bibliotheek kan niet zonder vrijwilligers! Dankzij hun inzet is een groot aanbod van activiteiten mogelijk. Daarom zijn we op zoek naar mensen die de Bibliotheek een warm hart toedragen, die zelf graag lezen of iets met informatie en media hebben.

De bieb is volop in beweging!

Wij zijn benieuwd of jij misschien belangstelling hebt om samen met ons te zorgen dat iedere inwoner van de gemeente Meerssen mee kan blijven doen in deze huidige, snel veranderende samenleving.

Meld je aan via: info@bibliotheekmeerssen.nl

Wij hebben namelijk plaats voor vrijwilligers voor de volgende projecten :

 

Gezocht: Digidokter

De Digidokter
 
Vragen over jouw computer, laptop, tablet of smartphone? De Digidokter houdt vast spreekuur in de Bibliotheek. Elke donderdagmiddag (op afspraak) kan je er tussen 14u en 16u al jouw digitale vragen over jouw computer, laptop, tablet of smartphone stellen.

"Apps zoeken in de Store en installeren op jouw toestel? Selfies nemen en op Facebook zetten of misschien zelfs meteen wegschrijven naar de cloud? Whatsappen met vrienden en familie? Wandelen of fietsen met je smartphone als gps? E-books downloaden op je e-reader? Wat je vraag of probleem ook is, je bent welkom."

Heb je ervaring in het verhelpen van computerproblemen of volgde je zelf allerlei cursussen. In elk geval, je gaat geen enkel probleem uit de weg en kijkt er nu al naar uit om bovenstaande vragen te beantwoorden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 VRIJWILLIGER GEZOCHT!
 Ben je goed thuis in de digitale wereld, sociaal vaardig en enthousiast? Heb je een luisterend oor en kan je met begrip en geduld digitale vragen beantwoorden? Kan je je bovendien wekelijks op een dondermiddag tussen 14u en 16u vrijmaken om als Digidokter op te treden in de Bibliotheek? Neem dan contact op met Yvonne Corbeij (y.corbeij@bibliotheekmeerssen.nl of 043-3642411) voor een kennismakingsgesprek.

 

Coördinator computercursussen CDL

De Bibliotheek Meerssen biedt in samenwerking met CDL (Computer-Doe- en Leercentrum) een uitgebreid pakket cursussen aan op het gebied van computergebruik en nieuwe media. In de Bibliotheek verzorgt CDL klassikale lessen aan kleine groepen cursisten. De cursussen zijn laagdrempelig en vooral praktisch. Om dit allemaal goed te organiseren, zijn we op zoek naar een vrijwillige cursuscoördinator die zich gaat bezighouden met communicatieve en administratieve werkzaamheden. Wellicht is er ook de bereidheid om te assisteren bij de te geven cursussen.

Wat vragen wij van u?

Werkzaamheden op het gebied van:

 • Contact onderhouden met cursisten, docenten en de Bibliotheek Meerssen
 • Telefonische intake om niveau van cursisten vast te stellen
 • Deelnemerslijst per cursus bijhouden
 • Schrijven van mailings voor (oud-)cursisten
 • Assisteren bij de te geven cursussen 
 • Tijd : gemiddeld 2 tot 4 uur per week
 • Locatie: vanuit huis en/of de bibliotheek.

Wat krijgt u er voor terug?

 • Waardering en enthousiasme van de cursisten en docenten.
 • Voordelen van vrijwilliger zijn bij de Bibliotheek Meerssen, zoals gratis
  lidmaatschap.
 • Professioneel lesmateriaal, beschikbaar gesteld door CDL.

Interesse……om als cursuscoördinator aan de slag te gaan?

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Charles Willems, Coördinator CDL via email: coord.cdl.piw@gmail.com

 

GEZOCHT! | Vrijwillige medewerk(st)er

De bieb heeft per direct ruimte voor enkele vrijwilligers die graag willen helpen in de uitleen.

Als vrijwillige medewerker ben je het eerste aanspreekpunt voor onze bezoekers. Je schrijft nieuwe leden in en maakt hen wegwijs in de bieb. Je helpt hen bij het gebruik van de apparatuur en maakt hen attent op het activiteitenprogramma. Je leert omgaan met ons computersysteem om ook leden en andere bezoekers aan de balie te kunnen helpen. Daarnaast help je mee om de bieb aantrekkelijk te houden door o.a. het mooi presenteren van de boeken en andere materialen. Een prachtige mogelijkheid om samen met collega’s de bieb tot een gezellige ontmoetingsplaats te maken waar bezoekers zich welkom voelen.

We vragen van je:

§  Goede computervaardigheden

§  Klantgerichtheid en communicatieve vaardigheden

§  Beschikbaarheid: wekelijks circa 8 uur (verdeeld over 2 dagdelen)

Belangstelling? Stuur dan je persoonsgegevens, motivatie en beschikbare dagdelen per mail naar y.corbeij@bibliotheekmeerssen.nl.