IDO : Hulp bij websites van de overheid in de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 9 juni 2021 11:57

Op vrijdag 18 juni opent in Bibliotheek Meerssen een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Je kunt hier elke vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur terecht met vragen over het digitaal regelen van overheidszaken.

Steeds meer regelen met de computer

Er zijn tegenwoordig steeds meer dingen van de overheid die je zelf online moet regelen. Zoals het aanvragen van zorgtoeslag, het aanvragen van een WW-uitkering, werk zoeken of een rijbewijs verlengen. Om deze dingen te regelen, moet je kunnen omgaan met een computer. Vaak heb je ook een DigiD nodig. Veel mensen vinden dit lastig.

Wat is het IDO?

Bibliotheek Meerssen opent daarom, net als veel andere bibliotheken in Nederland, een Informatiepunt Digitale Overheid. Kortweg: IDO. Je kunt hier terecht met vragen over de digitale overheid. Bijvoorbeeld over DigiD, belastingen en toeslagen, AOW, werk en uitkering, inburgering, rijbewijs, zorg, studiefinanciering en verkeersboetes. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek en hulp is gratis. Vanwege corona moet je wel vooraf een afspraak maken. Medewerkers van het IDO luisteren naar je vraag en denken met je mee. Ze geven direct informatie waarmee je verder kunt. Of ze verwijzen door naar de juiste organisatie. Het IDO is een plek om te luisteren, aandacht te krijgen en je gehoord te voelen.

Iedereen digivaardig

Bibliotheek Meerssen wil dat álle mensen mee kunnen doen in de steeds meer digitaliserende maatschappij en gebruik kunnen maken van de overheidsdienstverlening. Je kunt in de Bibliotheek ook terecht voor gratis computercursussen en je kunt er leren hoe je zelf je DigiD gebruikt. Als je eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het vaak juist makkelijker en sneller en minder moeilijk dan je dacht. De Bibliotheek helpt je op weg.

Praktische informatie

Wat: Informatiepunt Digitale Overheid. Waar: Bibliotheek Meerssen, Past. Dom. Hexstraat 16a, 6231 HG Meerssen.
Wanneer: Elke vrijdag van 10.00-12.00 uur.
Hoe: maak een afspraak via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl. Gratis.