HEROPENING BIBLIOTHEEK MEERSSEN | Woe 3 juni

Gepubliceerd op: 11 mei 2020 14:00

Afgelopen week kondigde premier Mark Rutte aan dat de bibliotheken weer open mogen. Dat is natuurlijk goed nieuws! Wanneer gaat Bibliotheek Meerssen weer open? Als alle voorbereidingen goed verlopen, openen we vanaf woensdag 3 juni weer gedeeltelijk de deuren, namelijk voor het lenen van materialen.

De openstelling is alleen toegestaan met een zeer beperkte dienstverlening waarbij volgens een landelijk vastgesteld protocol moet worden gewerkt. Om bibliotheekleden, vrijwilligers en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen, moet de bibliotheek heringericht worden. De materialen zijn al besteld, maar de vraag naar beschermingsmaterialen is groot. Levertijden zijn dus langer dan normaal. Wij vragen van u nog even geduld.

Hoe gaat de 1,5 meter bibliotheek eruitzien?

De bibliotheek zal in eerste instantie alléén toegankelijk zal zijn voor het lenen van materialen.
* Het leescafé en de toiletten zijn gesloten en de publiekscomputers en het kopieerapparaat zijn niet beschikbaar.
* Wij zullen aangepaste openingstijden hanteren.
* Er mag slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijk binnen zijn. Gebruik een winkelmandje en wacht buiten als de winkelmandjes op zijn.
* Kom zoveel mogelijk alleen. Kinderen t/m 12 jaar mogen de bibliotheek alleen onder begeleiding van een volwassene bezoeken.
* Desinfecteer uw handen voordat u de bibliotheek binnengaat en volg de looprichting.
* Zoek thuis alvast via de catalogus op welke boeken u wilt lenen en waar ze staan.

Online bibliotheek, AfhaalBieb en BezorgBieb

Voorlopig kunt u gebruik blijven maken van de online bibliotheek, onze AfhaalBieb en BezorgBieb. Wij hopen u in juni weer gezond en wel te mogen begroeten in onze bibliotheek. Graag tot dan!
Kijk voor actuele informatie op onze website www.bibliotheekmeerssen.nl of op onze Facebook- en Instagrampagina.