Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 14)

 • DE BIBLIOTHEEK DRAAIT DOOR!

  6 januari 2021

  Wat gaan we doen in 2021, wat zijn de plannen? Ondanks dat het een lastige tijd is waar niks zeker is, hopen we op het beste en kijken we graag vooruit. We maken plannen voor het nieuwe jaar rekening houdend met corona. We zullen dus ook steeds meer online mogelijkheden en activiteiten onderzoeken en aanbieden. Waar gaan we mee aan de slag in 2021?

  Bekijk details van DE BIBLIOTHEEK DRAAIT DOOR!

 • VoorleesExpress

  8 oktober 2020

  De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij hen thuis om bezig te zijn met taal. Samen met de ouders streven ze ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. De vrijwilligers lezen voor, spelen taalspellen en verkennen samen de bieb. Zowel het kind als hun ouders worden daarbij nauw betrokken. Voor de start van dit project is de bibliotheek op zoek naar vrijwilligers.

  Bekijk details van VoorleesExpress

 • Jubileum

  10 september 2020

  40 JARIG JUBILEUM! | Een mooie terugblik van Bibliotheek Meerssen van 1980 tot nu. Deze ontvingen wij van onze collega Marianne. Voor vele een zeer bekend en onmisbaar gezicht in onze bieb de afgelopen 40 jaar! Marianne van harte gefeliciteerd met je jubileum bij ons. Bedankt dat wij je collega's mogen zijn, proost!

  Bekijk details van Jubileum

 • Verruiming openingstijden

  7 september 2020

  Goed nieuws! Vanaf maandag 14 september worden onze openingstijden weer uitgebreid én zijn we ook weer op zaterdag open. Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag zijn we vanaf 10.00 uur hele dagen open en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Ook het leescafé, de werkplekken, computers en drankautomaten zijn alweer een tijd (deels) open. Voel je welkom!

  Bekijk details van Verruiming openingstijden

 • WORD VRIJWILLIGER IN DE BIEB

  24 augustus 2020

  Vacature vrijwilliger frontoffice In de bibliotheek komen leden én niet-leden om materialen te lenen, kranten en tijdschriften te lezen, te werken, te studeren of interessante activiteiten bij te wonen. Als representatieve en klantvriendelijke vrijwilliger in de frontoffice ben jij één van de gezichten van onze bieb en draag je bij aan een uitnodigende sfeer. De bibliotheek is een plek waar iedereen zich thuis voelt en jij bent het eerste aanspreekpunt voor onze bezoekers. Wil jij meebouwen aan...

  Bekijk details van WORD VRIJWILLIGER IN DE BIEB

 • Inloopuur computercursussen CDL

  20 augustus 2020

  Computer Doe- en Leercentrum (CDL) heeft als doel om iedereen bij het gebruik van computers, tablets en smartphones op weg te helpen. CDL verzorgt in onze bieb cursussen in kleine groepen. Dit najaar staan op het programma cursussen over de tablet (Ipad en Android), Veilig op internet, Beveilig uw gegevens, Basiscursus Windows 10 en een Instapcursus fotografie. Woensdag 2 september van 13.30 tot 15.30 uur is iedereen welkom met vragen over de cursussen tijdens het gratis inloopmoment van CDL in...

  Bekijk details van Inloopuur computercursussen CDL

 • Vakantielezen

  10 juli 2020

  Alle kinderen van groep 3 & 4 krijgen van de bibliotheek een tasje, speciaal voor de zomervakantie. In dit oranje tasje vind je o.a. een vakantieboekje met puzzels, raadsels, verhaaltjes en meer.

  Bekijk details van Vakantielezen

 • Zomervakantie

  2 juli 2020

  We hebben een selectie gemaakt van boeken die je kunt lezen in de zomer. Er zit voor iedereen iets tussen. Bijvoorbeeld tips om thuis vakantie te vieren, ook voor kinderen, maar ook tips voor barbecue en andere “buiten-eet-activiteiten”.

  Bekijk details van Zomervakantie

 • Vakantiebieb

  2 juli 2020

  Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

  Bekijk details van Vakantiebieb

 • Bekijk details van Nieuwsbrief opening