Resultaat 1 - 10 (van 22)

• IDO : Hulp bij websites van de overheid in de Bibliotheek Bekijk details

9 juni 2021

Op vrijdag 18 juni opent in Bibliotheek Meerssen een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Je kunt hier elke vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur terecht met vragen over het digitaal regelen van overheidszaken.

Bekijk details van IDO : Hulp bij websites van de overheid in de Bibliotheek

• #Mijnbibliotheek Bekijk details

28 mei 2021

Hoera, we zijn weer open! Kom langs voor mooie boeken, even rustig studeren 🧠, een tijdschrift lezen of een gesprekje met een medewerker. We hebben jullie gemist!

Bekijk details van #Mijnbibliotheek

• Wij zijn weer open! Bekijk details

21 mei 2021

Iedereen is weer welkom bij Bibliotheek Meerssen. Zelf weer lekker struinen tussen de boeken op zoek naar leesvoer of inspiratie.

Bekijk details van Wij zijn weer open!

• Meerssen is Voorleesgemeente van 2021 Bekijk details

15 april 2021

Meerssen is door de Limburgse Bibliotheken en Cubiss verkozen tot Voorleesgemeente 2021. Bibliotheek Meerssen verzorgt een jaar lang promotie en activiteiten voor jong en oud met voorlezen in de hoofdrol. De Bibliotheek hoopt zo meer inwoners plezier te laten beleven aan voorlezen én het belang van voorlezen meer bekendheid te geven. Voorlezen is namelijk goed voor de (taal)ontwikkeling van baby’s en kinderen.

Bekijk details van Meerssen is Voorleesgemeente van 2021

• Bibliotheek Meerssen ontvangt subsidie voor gezinsaanpak Bekijk details

4 maart 2021

Bibliotheek Meerssen ontvangt 4200,- euro subsidie van de Koninklijke Bibliotheek om haar dienstverlening voor laagtaalvaardige ouders uit te breiden.

Bekijk details van Bibliotheek Meerssen ontvangt subsidie voor gezinsaanpak

• START EEN MINIBIEB | Jij het kastje, wij de boeken! Bekijk details

17 februari 2021

Vind jij het ook zonde om boeken weg te gooien? Wij ook! Start nu met behulp van onze oude boeken je eigen minibieb!

Bekijk details van  START EEN MINIBIEB | Jij het kastje, wij de boeken!

• FORS MEER UITLENINGEN E-BOOKS EN LUISTERBOEKEN Bekijk details

10 februari 2021

Heel veel meer mensen leenden afgelopen jaar e-books en luisterboeken dan een jaar eerder. Corona heeft in 2020 gezorgd voor een flinke stijging in het gebruik van de Online Bibliotheek. In totaal werden er vorig jaar 5,6 miljoen e-books uitgeleend, tegen bijna 3,9 miljoen in 2019. Het aantal uitleningen van e-books (en ook luisterboeken) steeg met 44 procent, terwijl in eerdere jaren de groei tussen de 10-15 % lag.

Bekijk details van FORS MEER UITLENINGEN E-BOOKS EN LUISTERBOEKEN

• VoorleesExpress van start in Gemeente Meerssen Bekijk details

29 januari 2021

In de Gemeente Meerssen gaat op 1 februari de VoorleesExpress van start. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 t/m 8 jaar die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt een vrijwilliger bij hen thuis. De vrijwilliger leest voor, speelt taalspelletjes en verkent samen met het gezin de bibliotheek. De vrijwilliger helpt de ouders om taal en leesplezier een vaste plek in het gezin te geven.

Bekijk details van VoorleesExpress van start in Gemeente Meerssen

• DE BIBLIOTHEEK DRAAIT DOOR! Bekijk details

6 januari 2021

Wat gaan we doen in 2021, wat zijn de plannen? Ondanks dat het een lastige tijd is waar niks zeker is, hopen we op het beste en kijken we graag vooruit. We maken plannen voor het nieuwe jaar rekening houdend met corona. We zullen dus ook steeds meer online mogelijkheden en activiteiten onderzoeken en aanbieden. Waar gaan we mee aan de slag in 2021?

Bekijk details van DE BIBLIOTHEEK DRAAIT DOOR!

• VoorleesExpress Bekijk details

8 oktober 2020

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij hen thuis om bezig te zijn met taal. Samen met de ouders streven ze ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. De vrijwilligers lezen voor, spelen taalspellen en verkennen samen de bieb. Zowel het kind als hun ouders worden daarbij nauw betrokken. Voor de start van dit project is de bibliotheek op zoek naar vrijwilligers.

Bekijk details van VoorleesExpress