Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 35)

 • Convenant basisvaardigheden Bekijk details

  18 september 2023

  19 partijen in Maastricht-Heuvelland verstevigen de samenwerking om basisvaardigheden van inwoners te verbeteren.

 • GRATIS ABONNEMENT BIBLIOTHEEK MEERSSEN VOOR MENSEN MET EEN LAAG INKOMEN Bekijk details

  9 juni 2023

  Ze zeggen wel eens "Wie leest, heeft de wereld aan zijn voeten". (Voor)lezen stimuleer de taal- en leesontwikkeling. Het verruimt ons denken, leert ons anderen en andere culturen kennen en beter te begrijpen. Het vergroot ons inlevingsvermogen, onze maatschappelijke kansen, onze fantasie, onze schoolprestaties en ons welzijn. Het is echter niet voor iedereen weggelegd om bijvoorbeeld lid te worden van een bibliotheek of om boeken te kopen, omdat er gewoonweg geen geld voor is.

 • Bibliotheek aan huis Bekijk details

  20 april 2023

  'Het is een leuk uitje en ik kan het iedereen aanbevelen!’

 • Gefeliciteerd voorleeskampioen Loes! Bekijk details

  6 april 2023

  Nadat Loes van Kan op 28 februari de door Bibliotheek Meerssen georganiseerde schoolfinale had gewonnen, mocht ze op 5 april het Stella Maris College vertegenwoordigen in de provinciale ronde van de voorleeswedstrijd Read2Me. Dit is een landelijk georganiseerde voorleeswedstrijd voor brugklassers. Vanuit Schimmert vertrok Loes met haar supporters naar Theater Royal in Roermond. Nadat alle kandidaten hadden voorgelezen, trok de jury zich terug om te bespreken wie de winnaar zou worden. Loes had het...

 • Read2me Bekijk details

  2 maart 2023

  Op 28 februari 2023 namen 6 kandidaten deel aan de voorleeswedstrijd Read2Me. Dit is een landelijk georganiseerde voorleeswedstrijd voor brugklassers. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen het niveau van de leerlingen. Vmbo, havo en vwo strijden mee in dezelfde wedstrijd. Op 28 februari 2023 organiseerde Bibliotheek Meerssen de schoolfinale waarin de uiteindelijke winnaar van de brugklassen gekozen werd. De winnaar van de schoolronde was Loes van Kan uit BR1i.

 • Interview Huisarts over digivitaler Bekijk details

  23 januari 2023

  Ook in de gezondheidszorg wordt er steeds meer gebruik gemaakt van digitale mogelijkheden om de druk in de zorg te verlagen. In de huisartsenpraktijk aan de Proost de Beaufortstraat 1 in Meerssen spreken we met Stan Kempinski, huisarts en Nicky van Mulken, doktersassistente over de digitale zorg bij hen in de praktijk.

 • BIBLIOTHEEK ALS ‘WARME KAMER’ Bekijk details

  5 december 2022

  Bibliotheken hebben zich aangesloten bij de campagne ‘Warme Kamers’ van het Leger Des Heils. Middels de campagne vragen we aandacht voor mensen die deze winter in de knel komen door een hoge energierekening en behoefte hebben aan een warme plek in de buurt. Iedereen die overdag een warme plek zoekt, is welkom bij de bibliotheek in Meerssen. Loop gerust binnen voor een kop koffie, de krant of een tijdschrift, om te werken of te ontmoeten, huiswerk te maken of gewoon om op te warmen.

 • Bibliotheek Meerssen is opnieuw gecertificeerd! Bekijk details

  15 juli 2022

  Het harde werken is beloond: de bibliotheek van Meerssen is opnieuw gecertificeerd! Het team is weerbaar en wendbaar, er is een stevig bestuur en de bibliotheek is sterk verbonden met de gemeente Meerssen. Met de talrijke vrijwilligers van de bibliotheek worden vele activiteiten georganiseerd. De samenwerking met verschillende partners zorgt ervoor dat de bibliotheek een belangrijk informatiecentrum is geworden, waar je ook nog gewoon boeken en tijdschriften kunt lenen.

 • Films in het park Bekijk details

  9 juni 2022

  De Openluchtfilm in het park is inmiddels een jaarlijkse topper. En er is goed nieuws want deze zomer hebben we een heel programma gepland. Dus niet slechts één filmavond maar een hele reeks. We starten op zaterdag 23 juli met de film ‘Koyaanisqatsi’. De volgende filmavonden staan gepland op 30 juli, 6, 13 en 20 augustus.

 • Schrijversbezoek op Stella Maris Bekijk details

  20 januari 2022

  Samen met het Stella Maris college is de Bibliotheek Meerssen dit schooljaar een Leesoffensief gestart. Hiervoor ontving de Bibliotheek 10.000,- subsidie van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Het Leesoffensief is een landelijk project. Doel van het Leesoffensief is om jongeren plezier te laten beleven aan lezen. Want wie graag leest, leest ook meer en beter. Zo worden leerlingen beter in taal en breiden zij hun woordenschat flink uit. Dit is belangrijk voor alle schoolvakken én voor succes...

Paginanavigatie