Resultaat 1 - 10 (van 26)

• Schrijversbezoek op Stella Maris Bekijk details

20 januari 2022

Samen met het Stella Maris college is de Bibliotheek Meerssen dit schooljaar een Leesoffensief gestart. Hiervoor ontving de Bibliotheek 10.000,- subsidie van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Het Leesoffensief is een landelijk project. Doel van het Leesoffensief is om jongeren plezier te laten beleven aan lezen. Want wie graag leest, leest ook meer en beter. Zo worden leerlingen beter in taal en breiden zij hun woordenschat flink uit. Dit is belangrijk voor alle schoolvakken én voor succes...

Bekijk details van Schrijversbezoek op Stella Maris

• Samenwerking met Stella Maris Bekijk details

1 oktober 2021

Start Leesoffensief Meerssen

Bekijk details van Samenwerking met Stella Maris

• Geen films in park Bekijk details

28 juli 2021

Dit jaar zullen er geen films in het Proosdijpark in Meerssen vertoond worden tijdens de zaterdagen in de grote vakantie. Het bestuur van de vrienden van de Bibliotheek heeft die voorstellingen moeten annuleren i.v.m. de eisen ter voorkoming van besmettingen door Covid 19 /Corona.

Bekijk details van Geen films in park

• Podcast Bekijk details

22 juli 2021

Wil je ook graag weten wat Bibliotheek Meerssen nog meer doet buiten boeken uitlenen, luister dan met Luc Buise mee.

Bekijk details van Podcast

• IDO : Hulp bij websites van de overheid in de Bibliotheek Bekijk details

9 juni 2021

Op vrijdag 18 juni opent in Bibliotheek Meerssen een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Je kunt hier elke vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur terecht met vragen over het digitaal regelen van overheidszaken.

Bekijk details van IDO : Hulp bij websites van de overheid in de Bibliotheek

• #Mijnbibliotheek Bekijk details

28 mei 2021

Hoera, we zijn weer open! Kom langs voor mooie boeken, even rustig studeren 🧠, een tijdschrift lezen of een gesprekje met een medewerker. We hebben jullie gemist!

Bekijk details van #Mijnbibliotheek

• Wij zijn weer open! Bekijk details

21 mei 2021

Iedereen is weer welkom bij Bibliotheek Meerssen. Zelf weer lekker struinen tussen de boeken op zoek naar leesvoer of inspiratie.

Bekijk details van Wij zijn weer open!

• Meerssen is Voorleesgemeente van 2021 Bekijk details

15 april 2021

Meerssen is door de Limburgse Bibliotheken en Cubiss verkozen tot Voorleesgemeente 2021. Bibliotheek Meerssen verzorgt een jaar lang promotie en activiteiten voor jong en oud met voorlezen in de hoofdrol. De Bibliotheek hoopt zo meer inwoners plezier te laten beleven aan voorlezen én het belang van voorlezen meer bekendheid te geven. Voorlezen is namelijk goed voor de (taal)ontwikkeling van baby’s en kinderen.

Bekijk details van Meerssen is Voorleesgemeente van 2021

• Bibliotheek Meerssen ontvangt subsidie voor gezinsaanpak Bekijk details

4 maart 2021

Bibliotheek Meerssen ontvangt 4200,- euro subsidie van de Koninklijke Bibliotheek om haar dienstverlening voor laagtaalvaardige ouders uit te breiden.

Bekijk details van Bibliotheek Meerssen ontvangt subsidie voor gezinsaanpak

• START EEN MINIBIEB | Jij het kastje, wij de boeken! Bekijk details

17 februari 2021

Vind jij het ook zonde om boeken weg te gooien? Wij ook! Start nu met behulp van onze oude boeken je eigen minibieb!

Bekijk details van  START EEN MINIBIEB | Jij het kastje, wij de boeken!