Resultaat 1 - 10 (van 28)

• Bibliotheek Meerssen is opnieuw gecertificeerd! Bekijk details

15 juli 2022

Het harde werken is beloond: de bibliotheek van Meerssen is opnieuw gecertificeerd! Het team is weerbaar en wendbaar, er is een stevig bestuur en de bibliotheek is sterk verbonden met de gemeente Meerssen. Met de talrijke vrijwilligers van de bibliotheek worden vele activiteiten georganiseerd. De samenwerking met verschillende partners zorgt ervoor dat de bibliotheek een belangrijk informatiecentrum is geworden, waar je ook nog gewoon boeken en tijdschriften kunt lenen.

• Films in het park Bekijk details

9 juni 2022

De Openluchtfilm in het park is inmiddels een jaarlijkse topper. En er is goed nieuws want deze zomer hebben we een heel programma gepland. Dus niet slechts één filmavond maar een hele reeks. We starten op zaterdag 23 juli met de film ‘Koyaanisqatsi’. De volgende filmavonden staan gepland op 30 juli, 6, 13 en 20 augustus.

• Schrijversbezoek op Stella Maris Bekijk details

20 januari 2022

Samen met het Stella Maris college is de Bibliotheek Meerssen dit schooljaar een Leesoffensief gestart. Hiervoor ontving de Bibliotheek 10.000,- subsidie van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Het Leesoffensief is een landelijk project. Doel van het Leesoffensief is om jongeren plezier te laten beleven aan lezen. Want wie graag leest, leest ook meer en beter. Zo worden leerlingen beter in taal en breiden zij hun woordenschat flink uit. Dit is belangrijk voor alle schoolvakken én voor succes...

• Samenwerking met Stella Maris Bekijk details

1 oktober 2021

Start Leesoffensief Meerssen

• Geen films in park Bekijk details

28 juli 2021

Dit jaar zullen er geen films in het Proosdijpark in Meerssen vertoond worden tijdens de zaterdagen in de grote vakantie. Het bestuur van de vrienden van de Bibliotheek heeft die voorstellingen moeten annuleren i.v.m. de eisen ter voorkoming van besmettingen door Covid 19 /Corona.

• Podcast Bekijk details

22 juli 2021

Wil je ook graag weten wat Bibliotheek Meerssen nog meer doet buiten boeken uitlenen, luister dan met Luc Buise mee.

• IDO : Hulp bij websites van de overheid in de Bibliotheek Bekijk details

9 juni 2021

Op vrijdag 18 juni opent in Bibliotheek Meerssen een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Je kunt hier elke vrijdagochtend van 10.00-12.00 uur terecht met vragen over het digitaal regelen van overheidszaken.

• #Mijnbibliotheek Bekijk details

28 mei 2021

Hoera, we zijn weer open! Kom langs voor mooie boeken, even rustig studeren 🧠, een tijdschrift lezen of een gesprekje met een medewerker. We hebben jullie gemist!

• Wij zijn weer open! Bekijk details

21 mei 2021

Iedereen is weer welkom bij Bibliotheek Meerssen. Zelf weer lekker struinen tussen de boeken op zoek naar leesvoer of inspiratie.

• Meerssen is Voorleesgemeente van 2021 Bekijk details

15 april 2021

Meerssen is door de Limburgse Bibliotheken en Cubiss verkozen tot Voorleesgemeente 2021. Bibliotheek Meerssen verzorgt een jaar lang promotie en activiteiten voor jong en oud met voorlezen in de hoofdrol. De Bibliotheek hoopt zo meer inwoners plezier te laten beleven aan voorlezen én het belang van voorlezen meer bekendheid te geven. Voorlezen is namelijk goed voor de (taal)ontwikkeling van baby’s en kinderen.

Paginanavigatie