Vrijwilligerswerk

Voor de Bibliotheek tellen alle mensen mee. Bij ons kunnen mensen zich ontwikkelen en vinden ze manieren om te participeren in de maatschappij. Wij verbinden mensen, organisaties en kennis met elkaar. Dat is onze missie. De bibliotheek verbindt!

De Bibliotheek kan niet zonder vrijwilligers! Dankzij hun inzet is een groot aanbod van activiteiten mogelijk. Daarom zijn we op zoek naar mensen die de Bibliotheek een warm hart toedragen, die zelf graag lezen of iets met informatie en media hebben.

De bieb is volop in beweging!

 

Vrijwilligers ontvangen een lidmaatschap van onze bibliotheek plus gepaste kleine attenties
(geen vergoedingen).

GEZOCHT! | Vrijwillige medewerk(st)er

In de bibliotheek komen leden én klantvriendelijke vrijwilliger inniet-leden om materialen te lenen, kranten en tijdschriften te lezen, te werken, te studeren of om activiteiten bij te wonen. Als de frontoffice ben jij het gezicht van onze bibliotheek en draag je bij aan een uitnodigende sfeer. De bibliotheek is een plek waar iedereen welkom is en jij bent het eerste aanspreekpunt voor onze bezoekers. Je helpt bij vragen, geeft informatie over de collectie en de activiteiten, helpt mensen op weg bij de uitleenbalie en schrijft nieuwe klanten in via ons uitleensysteem. Heb je een hart voor de bibliotheek, ben je sociaal en communicatief vaardig en kun je overweg met computers? Momenteel hebben we ruimte voor een vrijwilliger op zaterdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur (2u). Belangstelling? Stuur dan een korte mail met motivatie en beknopte CV naar m.penders@bibliotheekmeerssen.nl. Voor info kom gerust langs of bel 043 364 24 11 en vraag naar Marianne of Angèle.

Vrijwilliger jeugdactiviteiten

Voor onze jeugdactiviteiten zoeken we vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen steken om de kinderen en eventueel ouders te begeleiden bij activiteiten. Het zijn wisselende  activiteiten van knutselen, voorlezen tot voorstellingen circa een à twee keer per maand, meestal op woensdagmiddag. Je helpt mee bij de voorbereidingen, de activiteit zelf en het opruimen. Je bent sociaal en communicatief vaardig. Interesse? Stuur een korte mail met motivatie naar e.timmermans@bibliotheekmeerssen.nl. Voor info kom gerust langs of bel 043 364 24 11 en vraag naar Ellen of Angèle.

Vrijwilligers VoorleesExpress

VoorleesExpress

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij hen thuis om bezig te zijn met taal. Samen met de ouders streven ze ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. De vrijwilligers lezen voor, spelen taalspellen en verkennen samen de bieb. Zowel het kind als hun ouders worden daarbij nauw betrokken. Voor de start van dit project is de bibliotheek op zoek naar vrijwilligers.

lees meer