• E-books

    In het huidige digitale tijdperk wordt het lezen van elektronische boeken steeds populairder. Daarom gaat de Bibliotheek nu ook e-books aanbieden. 

  • Databanken

    Bibliotheek Meerssen heeft abonnementen op een groot aantal databanken. Databanken zijn verzamelingen met gegevens over een bepaald onderwerp waarin snel gezocht kan worden. Deze digitale abonnementen zijn, met een enkele uitzondering, alléén toegankelijk in de bibliotheekvestigingen.

  • Muziek

    Alles over muziek zoals actueel muzieknieuws, luistertips, nieuwe albums en toegang tot de collectie van Muziekweb. 

Aanraders

Boekennieuws

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.

Lezen voor de lijst 15+

Zoek je een boek voor je leeslijst Nederlands? Kijk dan in onze themalijsten Lezen voor de lijst. Ze zijn geordend naar zes leesniveaus, van makkelijke tot zeer pittige boeken. Zo kun je een boek kiezen dat past bij jouw leesniveau en schooltype.

Programmeren in de bieb

Zin om  te programmeren? Op de 1e etage in de bieb kun je 1 keer in de maand komen prgrammeren in de CoderDojo. 

lees meer

Boeken zoeken op onderwerp

Je zoekt een boek en je weet wel ongeveer waar het over zou moeten gaan? Bijvoorbeeld over de Tweede Wereldoorlog, liefde en seksualiteit, vriendschap of sport? Of zoek je juist een graphic novel of een boek dat verfilmd is? Of wil je juist poëzie of korte verhalen? Wij hebben alle boeken per onderwerp bij elkaar gezet.

Jongerenliteratuurplein

Je vindt hier volop informatie over boeken en schrijvers voor jongeren vanaf 15 jaar. En niet te vergeten boekennieuwtjes, wekelijks een leestip en maandelijks een schrijversinterview en een gedicht. 

Mijn gegevens

Verleng je geleende materialen en/of beheer je persoonlijke gegevens. 

Gratis bibliotheekabonnement

Wist je dat je tot en met je 17e gratis lid bent van de bibliotheek? Je kunt je inschrijven in de bibliotheek.Eenmalige inschrijfkosten €2,50. Dat moet wel samen met (een van) je ouders, want zij moeten een geldig legitimatiebewijs laten zien. 

Agenda

Er zijn op dit moment geen resultaten over dit onderwerp beschikbaar.