Bij een CoderDojo leren kinderen, tussen de 7 en 17 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. De coderDojo Meerssen werkt  hoofdzakelijk met programmeren in scratch.

Is CoderDojo iets voor mijn kind?

CoderDojo is geschikt voor iedereen tussen de 7 en 17 jaar. Het maakt niet uit of je nog nooit geprogrammeerd hebt. Tijdens de dojo van 10.00 - 12.00 uur kun je onder begeleiding van vrijwilligers leren programmeren. 
Aan het eind van elke dojo presenteren alle kinderen wat zij die dag geleerd hebben.

Er zijn voldoende vrijwilligers om te helpen en vragen te beantwoorden, maar het is ook leuk om van elkaar te leren. Als uw kind het leuk vindt om te leren, dan zijn jullie van harte welkom!

Aanmelden voor CoderDojo?

Wij starten weer op 5 oktober, 2 november en 7 december

coderdojomeerssen@gmail.com onder vermelding naam, leeftijd en evt eigen laptop

Heb je je aangemeld en je kunt niet komen? Laat het ons dan even weten.
Bel T043 364 24 11 of  mail ons.

   
Kom je eigen verhalen maken met Scratch!

Het nieuwe programma van Scratch is nu mooier, beter en ook voor op iPad en Linux (zonder flash).

Wij zijn super enthousiast! Wil je het ook een keer proberen? Leren programmeren met Scratch?

Meld je dan snel aan via coderdojomeerssen@gmail.com . Er zijn nog een aantal plaatsen :-)

 

 

CoderDojo zit wereldwijd!

De nieuwe Scratch is er!

 
Wanneer is het?  

CoderDojo Meerssen • 1x per maand
Zaterdagochtend van 10.00-12.00 uur 

De data: we starten weer op 5 oktober.

 
Moet ik iets meenemen?

Als je een laptop hebt is het handig om deze mee te nemen :-)

Verder is CoderDojo gratis, ook voor niet-leden.

 

Weekend van de Wetenschap/ CoderDojo

Tijdens de workshop ga je met 2 personen aan de slag met verschillende opdrachten.
Zo heeft de micro:bit 25 lampjes waar je van alles op kunt laten verschijnen. Je kunt er ook van alles aan koppelen, bijvoorbeeld een speakertje, om muziek te maken met een micro:bit. Door codes te maken in de online editor en deze op je micro:bit te downloaden kun je de micro:bit het werk laten doen. Daarvoor moet je natuurlijk wel het een en ander programmeren. Met behulp van de begeleiders gaat dat zeker lukken.

Geschikt voor kinderen van 8-12 jaar. Max. 6 personen. Zaterdag 5 oktober van 10.00-11.00 u en van 11.15-12.15u. Aanmelden via coderdojomeerssen@gmail.com ovm micro:bit

Weekend van de Wetenschap/ leaphy

Aan de hand van een handleiding begin je aan het bouwen van onze Leaphy robot. De robot in elkaar zetten gaat goed, als je de handleiding maar volgt. Als de robots klaar zijn, kun je beginnen aan het programmeren van de robot, dit gaat ook makkelijk via een handleiding. Je begint simpel met het programmeren van lampjes die aan en uit gaan. Wanneer je dit onder de knie hebt, ga je de robot laten rijden. Daarna ga je verder met het programmeren en laat je de robot de afstand tussen zichzelf en een object meten en wanneer die dan <30 kHz (kilohertz) is, stopt de robot en draait dan 90º en rijdt daarna weer rechtdoor. Als dit helemaal goed gaat, kun je voor een bepaalde afstand een gekleurd lampje toevoegen. Bijvoorbeeld bij een afstand van <30 kHz wordt het lampje rood. Als allerlaatste kun je de robot zo programmeren dat hij met zijn lijnensensor een lijn volgt. Het programmeren van de robot doen we in het programma Arduino.

Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Max 6 personen. Zaterdag 5 oktober van 10.00-12.00 u. Aanmelden via coderdojomeerssen@gmail.com ovm leaphy