Kom naar de bieb!

De wereld verandert razendsnel om ons heen. De (digitale) ontwikkelingen volgen elkaar in razendsnel tempo op. Bibliotheek Meerssen organiseert daarom verschillende activiteiten om bij te blijven! Wil je beter leren lezen en schrijven? Wil je gesprekken in het Nederlands oefenen? Of heb je hulp nodig met het bedienen van je computer/tablet of het invullen van een (digitaal) formulier? Wij staan voor je klaar! Ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

 • Basiscursus windows

  Les in Windows aan beginnende computergebruikers. Deze cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur. Startdatum maandag 12 maart om 19.00 uur

  Lees meer

 • Workshop Android tablet

  U ontdekt de mogelijkheden van uw eigen tablet/smartphone. Deze workshop bestaat uit 4 (+1 optioneel) bijeenkomsten van 2 uur. Startdatum woensdag 14 maart om 19.00 uur.

  lees meer

 • Workshop IPad tablet

  U ontdekt de mogelijkheden van uw eigen Ipad/smartphone. Deze workshop bestaat uit 4 (+1 optioneel) bijeenkomsten van 2 uur. Startdatum woensdag 25 april om 19.00 uur.

  lees meer

 • Instapcursus werken met digitale foto's

  Bedoeld voor beginners in de digitale fotografie. Deze cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten van 2 uur. Startdatum donderdag 15 maart om 19.00 uur.

Klik & Tik

Bankzaken regelen, zoeken naar een leuke vakantiebestemming of een DigiD aanvragen: het gaat tegenwoordig bijna allemaal via internet. Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik iets voor jou. Klik & Tik is een oefenprogramma dat begint bij het begin. Je leert typen, e-mailen en gaat het internet op. En dan ga je stap voor stap in je eigen tempo verder.

lees meer

Online cursussen

Via de online Bibliotheek kunnen bibliotheekleden jaarlijks gratis twee online cursussen volgen. Met als bonus elke maand een korte cursus cadeau.

Alleen voor Bibliotheekleden.

Oefenen.nl

Oefenen.nl  is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

 

Digisterker met DigiD

Met Digisterker leer je onder beleiding in Bibliotheek Meerssen werken met de elektronische overheid, zodat je zelfstandig gebruik kunt maken van de elektronische dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, UWV en de Belastingdienst. Check onze agenda voor de eerst volgende bijeenkomst.

Bijblijven met je iPad of Tablet

Wil je weten hoe je jouw iPad of Tablet zo optimaal mogelijk kunt gebruiken? Loop je vast in het gebruik van je apparaat of heb je vragen over bijvoorbeeld je instellingen of hoe je een app op je iPad/Tablet zet? Kom langs, want wij helpen je graag verder! Bibliotheek Meerssen organiseert, met behulp van een aantal medewerkers en vrijwilligers, een DigiCafé.

Elke donderdag van 14:00 tot 16:00 uur|
Let op: het DigiCafé is geen cursus. Van tevoren aanmelden is dus niet nodig.