Voor wie is het digiTAALhuis?

Veel mensen in Nederland vinden lezen en schrijven moeilijk. Zij vinden het ijvoorbeeld lastig om een formulier in te vullen. Of om een brief van de gemeente te begrijpen. Of ze zouden graag zelf hun
(klein)kinderen willen kunnen voorlezen.

Andere mensen hebben nooit geleerd hoe ze met een computer kunnen werken. 
Of ze hebben hulp nodig bij het gebruiken van hun DigiD.

Al deze dingen kun je leren. Ook als je al wat ouder bent.

Herken jij dit? En wil je er iets aan doen? Kom dan naar het digiTAALhuis in Bibliotheek Meerssen.

 

Taalcafé

Wil jij oefenen met de Nederlandse taal? Kom naar het Taalcafé!

We drinken samen een kopje koffie of thee. We praten, lezen en schrijven en doen taalspelletjes.

Je hoeft je niet aan te melden. Het taalcafé is gratis. Iedereen is welkom!

Klik & Tik

Bankzaken regelen, zoeken naar een leuke vakantiebestemming of een DigiD aanvragen: het gaat tegenwoordig bijna allemaal via internet. Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik iets voor jou. Klik & Tik is een oefenprogramma dat begint bij het begin. Je leert typen, e-mailen en gaat het internet op. En dan ga je stap voor stap in je eigen tempo verder.

lees meer

Oefenuur taal

Kom in de bieb oefenen met taal op de computer! Wij hebben taalprogramma’s op elk niveau. Je werkt in je eigen tempo. 

Een getrainde vrijwilliger helpt je en geeft advies. 

Elke woensdag van 11.30 tot 12.30 uur. Gratis.

 

 

 

 

Taalspreekuur

Iedere vrijdag van 15.00-17.00 uur.

Ook Taalspreekuur in de Ketel ! : elke donderdag van 10.30 tot 11.30 uur

Iedereen die beter wil leren lezen, schrijven of spreken kan naar het digiTaalspreekuur komen. Samen zoeken we naar een geschikte cursus, activiteit of begeleider. Wil je taalvrijwilliger worden of heb je vragen over computerles? Ook dan kun je bij het spreekuur terecht. Aanmelden niet nodig.

 

Oefenen.nl

Oefenen.nl  is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

 

Bijblijven met je iPad of Tablet

Wil je weten hoe je jouw iPad of Tablet zo optimaal mogelijk kunt gebruiken? Loop je vast in het gebruik van je apparaat of heb je vragen over bijvoorbeeld je instellingen of hoe je een app op je iPad/Tablet zet? Kom langs op afspraak, want wij helpen je graag verder! Bibliotheek Meerssen organiseert, met behulp van een aantal medewerkers en vrijwilligers, een DigiCafé.

Elke donderdag van 10:15 tot 12:15 uur op afspraak. Mail naar info@bibliotheekmeerssen.nl of maak een afspraak aan de servicebalie.
   

Digisterker met DigiD

Met Digisterker leer je onder begeleiding in Bibliotheek Meerssen werken met de elektronische overheid, zodat je zelfstandig gebruik kunt maken van de elektronische dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, UWV en de Belastingdienst. Check onze agenda voor de eerst volgende bijeenkomst.