Kom naar de bieb!

De wereld verandert razendsnel om ons heen. De (digitale) ontwikkelingen volgen elkaar in razendsnel tempo op. Bibliotheek Meerssen organiseert daarom verschillende activiteiten om bij te blijven! Wil je beter leren lezen en schrijven? Wil je gesprekken in het Nederlands oefenen? Of heb je hulp nodig met het bedienen van je computer/tablet of het invullen van een (digitaal) formulier? Wij staan voor je klaar! Ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Klik & Tik

Bankzaken regelen, zoeken naar een leuke vakantiebestemming of een DigiD aanvragen: het gaat tegenwoordig bijna allemaal via internet. Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik iets voor jou. Klik & Tik is een oefenprogramma dat begint bij het begin. Je leert typen, e-mailen en gaat het internet op. En dan ga je stap voor stap in je eigen tempo verder.

lees meer

Online cursussen

Via de online Bibliotheek kunnen bibliotheekleden jaarlijks gratis twee online cursussen volgen. Met als bonus elke maand een korte cursus cadeau.

Alleen voor Bibliotheekleden.

Oefenen.nl

Oefenen.nl  is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

 

Bijblijven met je iPad of Tablet

Wil je weten hoe je jouw iPad of Tablet zo optimaal mogelijk kunt gebruiken? Loop je vast in het gebruik van je apparaat of heb je vragen over bijvoorbeeld je instellingen of hoe je een app op je iPad/Tablet zet? Kom langs, want wij helpen je graag verder! Bibliotheek Meerssen organiseert, met behulp van een aantal medewerkers en vrijwilligers, een TabletCafé.

Elke vrijdag van 16:00 tot 17:30 uur|
Let op: het iPad/Tablet Café is geen cursus. Van tevoren aanmelden is dus niet nodig.