read2me voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 18 april 2018 10:14

Maar liefst 10 voorleeskampioenen streden in Limburg op 16 april 2018 om een plaats in de landelijke finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas.

Op 16 april organiseerde Cubiss de provinciale finale van Read2Me!. 10 leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs lazen voor uit hun favoriete boek. De leerlingen Lynn Brassé en Yzée Laheij van het GPL deden hier voor het Stella Maris College aan mee. Zij waren de finalisten uit de voorronde die Bibliotheek Meerssen samen met de mediatheek van het Stella Maris College had georganiseerd. Heel veel supporters waren aanwezig om de finalisten aan te moedigen. Een vakkundige jury bestaande uit oa. Jacques Vriens, zij hadden de taak om de beste voorlezer te kiezen. De wedstrijd vond plaats in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. De voorleeskampioen die de provinciale finale van Read2Me! gewonnen heeft zie je op bijgevoegd filmpje. Gefeliciteerd! De winnaar van deze finale neemt het op  tegen de andere Provinciale Voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale in de strijd om de titel Brugklas Voorleeskampioen 2018.

Read2Me! wordt mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. Kunst van Lezen richt zich op de kennismaking met de wereld van het boek en de literatuur. Kunst van Lezen bedient diverse leeftijdsgroepen. Voor de doelgroep 12-18 jaar is Read2Me! één van de projecten waar Kunst van Lezen zich hard voor maakt.