Nieuws week 9

Gepubliceerd op: 28 februari 2018 12:23

CONCERT BERT V/D BERGH | Songs of Leonard Cohen | Vrijdag 2 mrt

De songs van Leonard Cohen behoeven niet veel uitleg. Met zijn eerste plaat uit 1967 ‘Songs of Leonard Cohen’ voegde hij al meteen enkele klassiekers aan de pop-geschiedenis toe. ‘Suzanne’ en ‘So long Marianne’ zijn slechts twee voorbeelden daarvan. Voor Bert van den Bergh begon de kennismaking met Cohen
bij zijn derde plaat ‘Songs of Love and Hate’ (1971). Het programma dat van den Bergh presenteert omvat dan ook vooral het oudere werk tot ongeveer 1990.
De Songs worden op een hedendaagse, intieme wijze gespeeld. Terwijl de ziel van Cohen doorklinkt in het programma worden de teksten door van den Bergh
(in het Engels) met zijn donkere, warme stem bezield gebracht. De lovende recensies en uitverkochte zalen die Bert ten deel vallen geven aan dat de songs van Leonard Cohen nog steeds populair zijn. Bert van den Bergh speelde eerder in o.a. Six Plys Tzar, VonBergh, Romeo, ’t Verlange en Julia.
Het concert vindt plaats aanstaande vrijdagavond 2 maart om 20.00 uur in onze bieb.
Tickets € 5,- leden | GRATIS voor Vrienden van  | € 10,- voor niet-leden.
Aanmelden via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl.

BOEKENWEEK 2018 MET AUTEUR TOM LANOYE | Noteer 15 maart!

Met trots kondigen wij aan dat de Vlaamse schrijver Tom Lanoye dit jaar Meerssen bezoekt tijdens de Boekenweek 2018. Tom Lanoye (1958) is als schrijver actief als romancier, columnist, dichter, scenarist en theaterauteur. Tom Lanoye studeerde Germaanse filologie en sociologie aan de Universiteit Gent. Zijn literair werk is vele malen bekroond en in meer dan vijftien talen gepubliceerd of opgevoerd. In 1985 verscheen zijn prozadebuut, de autobiografische roman ‘Een slagerszoon met een brilletje’. In 2009 bracht hij de roman ‘Sprakeloos’ uit. Met dit boek, over de beroerte van zijn moeder, wint Lanoye De Gouden Uil Publieksprijs in 2010.
Het boek werd tevens bekroond met de Henriette Roland Holst-prijs en in 2013 ontvangt hij De Constantijn Huygens-prijs voor zijn hele oeuvre. Meest recente roman is 'Zuivering' uit 2017. Met zijn teksten treedt Lanoye op in theaters in Nederland en België. Hij komt vaak op zowel radio als televisie, in België en Nederland. Zijn provocerende uitspraken bezorgen Lanoye regelmatig publieke belangstelling.
Donderdag 15 maart 20.00 uur | locatie Brasserie Brocante, Dorpstraat 1 Ulestraten.
Tickets (incl. drankje) € 7,50 met BIEBpas | voorverkoop € 10,- niet-leden | € 12,50 aan de kassa | GRATIS voor Vrienden van.

NIEUWE CURSUSSEN & WORKSHOPS |Start half maart!
Vanaf half maart gaat er een reeks nieuwe cursussen van start in onze bieb. Denk aan een basiscursus Windows, Workshop Android tablet, instapcursus werken met digitale foto’s en een workshop iPad tablet. CDL Beek verzorgt de cursussen. Er wordt gewerkt in kleine groepen. Interesse in een cursus of workshop? Meld u tijdig aan via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11.