Nieuws week 4

Gepubliceerd op: 22 januari 2018 10:34

NATIONALE VOORLEESDAGEN VAN START! Knutselen, voorlezen, gezellige workshop, ballonnenclown…

De bibliotheek bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2018. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet lezen te stimuleren. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. In onze bieb is er van aanstaande woensdag 24 januari tot 3 februari een spetterend aanbod.

WORKSHOP Sttt! de tijger slaapt| We starten aanstaande woendag 24 januari om 14.00 uur met een actieve workshop Ssst! De tijger slaapt, het Prentenboek van het Jaar 2018, voor kinderen van 3 tot 6 jaar met hun ouder. Aan de hand van het boek ga je met muziek én beweging het verhaal beleven. Samen met de vos, de muis en de schildpad probeer je langs de slapende tijger te sluipen… Zo beleven we een spannend verhaal met een slapende tijger, die misschien wel
wakker wordt! Vergeet je niet tijdig aan te melden bij de bieb want er zijn slechts 12 plekken!

VOORLEZEN & KNUTSELEN | Maar niet getreurd als je te laat bent want ook op de jeugdafdeling wordt er op woensdag 24 en 31 januari van 14.30 tot 15.00
uur uitgebreid voorgelezen. Om aanstaande woensdag vervolgens samen door te schuiven naar de knutseltafels. Alle kinderen zijn welkom, lid of geen lid!

BALLONNENCLOWN
| Mis haar niet aanstaande woensdag tijdens het voorlezen & knutselen!

GRATIS LID & CADEAUTJE!
| Oja, ben je nog geen lid van de bieb? Schrijf je gratis in tijdens de Nationale Voorleesdagen en ontvang een leuk
vingerpoppetje of een BoekStartkoffertje.

MINIBOEKENMARKT
| Vanaf aanstaande woensdag zijn er in de bieb kinderboeken te koop voor maar een heel klein prijsje.

PRENTENBOEK TOP 10
| En natuurlijk is er weer een mooie prentenboek top 10 in de bieb! De prentenboeken zijn gratis (online) te reserveren en vanaf 3 februari beschikbaar.

BAKKIE KOFFIE MET...een gezellige activiteit!
Maandelijks gratis koffiemoment met gezellige wisselende activiteit.
Maandag 29 januari van 14.30 tot 16.00 uur starten we met BAKKIE KOFFIE MET...een babbeltje, een gezellige vrijblijvende activiteit én iets lekkers. Of gewoon met melk & suiker en een krantje. Voel je welkom en vrij om mee te doen!
DATA 2018 | Maandag 29 jan | 26 feb | 26 mrt | 23 apr |28 mei | 25 juni | 27 aug | 24 sept | 29 okt | 26 nov. Loop ook eens binnen!

JAZZZZZZ….en meer | Vrijdag 26 januari
Aanstaande vrijdag van 15.00 tot 16.30 uur speelt PS Lucky met Patrick Schappert en Lucie Kruijsse in onze bieb. Kom gratis genieten van mooie jazz- en bluessongs, swingende oldies but goldies en een vleugje country. Vrije toegang voor iedereen, zowel leden als niet-leden.

POEZIEAVOND
| Poëzie in ‘t plat
Tijdens de Poëzieweek 2018 verzorgen wij op donderdag 1 februari een gevarieerde poëzieavond in de bibliotheek, gezellig tussen de boeken. Lisa Naus uit Swalmen (gedichten), Rob Baltus uit Nuth (muziek en zang) en Jo & Marjo van Es-Jaspar uit Waterval-Ulestraten (gedichten) brengen samen gesproken en gezongen gedichten en gedachten in het Limburgs dialect. De avond start om 19.30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen.
Interesse? Graag vooraf aanmelden bij onze bieb via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11.

Woe 24 jan 19-22u SCHMINKWORKSHOP | CARNAVAL MASKERS
Kosten €30,- p.p. Locatie bibliotheek. Vooraf aanmelden!

Don 25 jan 14.00-16.00u DIGICAFE | VRIJE INLOOP
Heb je vragen over computer, e-reader, mobiele telefoon, tablet of iPad? Kom naar het Digicafé! Samen zoeken we naar een oplossing. Neem je apparaat gerust mee. De koffie en deskundige hulp staan klaar!

Reserveer alvast in je agenda!

Woe 7 feb 15.00u SCHMINK- & KNUTSELMIDDAG
Laat je gratis schminken door het Schminkduo!

Don 22 feb 19-22.30u SOCIAL MEDIA BOOTCAMP | Voor ondernemers en werkzoekenden!
Leer in één avond hoe je social media inzet om je droombaan of nieuwe klant te vinden. Vooraf aanmelden! Kosten €7,50. Locatie bibliotheek.

Don 15 mrt 20.00u BOEKENWEEK MET AUTEUR TOM LANOYE
Info volgt!