Nieuws week 3

Gepubliceerd op: 15 januari 2018 13:43

Nationale Voorleesdagen 2018 | Workshop Ssst! De tijger slaapt De bibliotheek bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2018. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet lezen te stimuleren. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. In onze bieb is er van 24 januari tot 3 februari een spetterend aanbod.

WORKSHOP Sttt! de tijger slaapt

We starten op woendag 24 januari om 14.00 uur met een actieve workshop Ssst! De tijger slaapt, het Prentenboek van het Jaar 2018, voor kinderen van 3 tot 6
jaar met hun ouder. Aan de hand van het boek ga je met muziek én beweging het verhaal beleven. Samen met de vos, de muis en de schildpad probeer je langs
de slapende tijger te sluipen… Zo beleven we een spannend verhaal met een slapende tijger, die misschien wel wakker wordt! Vergeet je niet tijdig aan te melden bij de bieb want er zijn slechts 12 plekken!

VOORLEZEN & KNUTSELEN |

Maar niet getreurd als je te laat bent want ook op de jeugdafdeling wordt er op woensdag 24 en 31 januari van 14.30 tot 15.00 uur uitgebreid voorgelezen. Om op 24 januari vervolgens samen door te schuiven naar de knutseltafels. Alle kinderen zijn welkom, lid of geen lid! Oja, ben je nog geen lid van de bieb? Schrijf je gratis in tijdens de Nationale Voorleesdagen en ontvang een leuk vingerpoppetje of een BoekStartkoffertje.

BAKKIE KOFFIE MET...een gezellige activiteit!

Maandelijks gratis koffiemoment met gezellige wisselende activiteit. Maandag 29 januari van 14.30 tot 16.00 uur starten we met BAKKIE KOFFIE MET...een babbeltje, een gezellige vrijblijvende activiteit én iets lekkers. Of gewoon met melk & suiker en een krantje. Voel je welkom en vrij om mee te doen!
DATA 2018 | Maandag 29 jan | 26 feb | 26 mrt | 23 apr |28 mei | 25 juni | 27 aug | 24 sept | 29 okt | 26 nov. Loop ook eens binnen!

SCHMINK WORKSHOP CARNAVAL | Carnavalsmasker schminken!

Nog snel je penselen inwerken net voor carnaval? Dat kan op woensdagavond 24 januari van 19.00-22.00 uur in onze bieb.
In een leerrijke schmink workshop, verzorgd door MyLumen Art i.s.m. de Facepaintshop, tover je met spons en penseel de allermooiste carnavalsmaskers tevoorschijn. Door handig gebruik te maken van stencils, glitters, strassteentjes en misschien een bloemetje hier of daar, voeg je in 1-2-3 een extra dimensie toe aan je geschminkte snoet…en je bent voor 'Vastelaovend' helemaal klaar! Kosten €30,- per persoon (gebruik materialen inbegrepen). VOL = VOL!
Interesse? Vooraf aanmelden via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl.

POEZIEAVOND | Poëzie in ‘t plat

Tijdens de Poëzieweek 2018 verzorgen wij op donderdag 1 februari een gevarieerde poëzieavond in de bibliotheek, gezellig tussen de boeken. Lisa Naus uit Swalmen (gedichten), Rob Baltus uit Nuth (muziek en zang) en Jo & Marjo van Es-Jaspar uit Waterval-Ulestraten (gedichten) brengen samen gesproken en gezongen gedichten en gedachten in het Limburgs dialect. De avond start om 19.30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen.
Interesse? Graag vooraf aanmelden bij onze bieb via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11.

Woe 17 jan 14.30u VOORLEESHALFUURTJE
Elke woensdag wordt er op de jeugdafdeling een mooi verhaal voorgelezen. Kom je er ook gezellig bijzitten?

Don 18 jan 14.00-16.00u DIGICAFE | VRIJE INLOOP
Heb je vragen over computer, e-reader, mobiele telefoon, tablet of iPad? Kom naar het Digicafé! Samen zoeken we naar een oplossing. Neem je apparaat gerust mee. De koffie en deskundige hulp staan klaar!

Reserveer alvast in je agenda!

Vrij 26 jan 15.00-16.30u Gratis miniconcert in de bieb
Kom genieten van PS Lucky met Patrick Schappert en Lucie Kruijsse. Voor mooie jazz- en bluessongs, swingende oldies but goldies en een vleugje country.

Woe 7 feb 15.00u Schmink- en knutselmiddag in de bieb
Laat je gratis schminken door het Schminkduo!