Geulbode nieuws week 52

Gepubliceerd op: 22 december 2017 19:00

Mogelijk wist je het al maar ook Bibliotheek Meerssen verhuist straks naar het Kindcentrum. Meerssen krijgt namelijk een nieuw Kindcentrum, dat naast onderwijs ook peuterspeelzaalwerk en buitenschoolse opvang gaat bieden. Daarnaast komt onze volwaardige openbare bibliotheek in het pand.

Het Kindcentrum komt te liggen aan de Pastoor Dom. Hexstraat bij het gebouw van de basisschool Op 't Hwagveld. De bestaande locatie wordt volledig gerenoveerd en uitgebreid met nieuwbouw op het naastgelegen terrein. Het nieuwe Kindcentrum krijgt de naam De Wereldster. De bibliotheek blijft gewoon werken onder de naam Bibliotheek Meerssen. Maar wij kijken al uit naar een nieuwe frisse bieb met maar liefst twee verdiepingen!

Hoogste punt
Het nieuwe Kindcentrum krijgt steeds meer vorm. Op maandag 18 december werd het hoogste punt bereikt. Dit konden we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Samen met alle gebruikers werd er een feestelijk moment georganiseerd, waar ook omwonenden voor werden uitgenodigd.
Tijdens het officieel moment lichtte geheel in kerstsfeer het nieuwe gebouw op. En op het dak…stond een verlichte kerstboom ter viering van het hoogste
punt.
Het gebouw wordt naar verwachting in het voorjaar van 2018 opgeleverd. Op korte termijn start ook de herinrichting van de omgeving rondom het gebouw. Naar verwachting is de buitenomgeving ook in het voorjaar 2018 klaar.

Nieuwe bibliotheek
De bieb is inmiddels veel meer dan alleen boeken en verzorgt een breed aanbod van activiteiten voor jong en oud. De nieuwe bieb biedt ook nieuwe mogelijkheden en dus zal het aanbod van de bieb alleen maar groeien. Denk aan extra verdieping met green screen, meer computers en studieplekken, een leestafel met een grote collectie tijdschriften en nog meer gezellige zithoekjes! En natuurlijk is de bieb straks ook buiten de schooltijden van Kindcentrum De Wereldster geopend.
Meer weten? Volg het laatste nieuws en ons programma via Facebook of onze website www.bibliotheekmeerssen.nl.

DIGITAAL STERKER WORDEN!
Cursus ‘Werken met de digitale overheid’ De overheid gaat digitaal. U ook?

Steeds meer informatie en diensten van instanties, gemeenten en van de landelijke overheid zijn alleen nog digitaal te gebruiken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen en gebruik van een DigiD of het doorgeven van een verhuizing.
Dat is niet voor iederéén even gemakkelijk. Vindt u het moeilijk om met websites van de overheid te werken? Bibliotheek Meerssen biedt in samenwerking met de Gemeente Meerssen de beginnerscursus Digisterker ‘Werken met de digitale overheid’ aan. Deze cursus helpt u op weg. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en wordt gegeven door gecertificeerde docenten. De cursus start eind januari 2018 maar u kunt zich nu al aanmelden bij de bieb. Deze cursus kost incl. cursusboek €20,00.
In de cursus gaat u ook veel zelf oefenen. Het is daarom belangrijk dat u al een beetje kunt werken met computer en internet.

Tip!
Heeft u geen ervaring met computers en internet. Volg dan eerst de basis computercursus Klik & Tik in onze bieb!
Interesse? Aanmelden kan via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl.

Woe 27 dec 14.30u VOORLEESHALFUURTJE
Elke woensdag wordt er op de jeugdafdeling een mooi verhaal voorgelezen. Kom je er ook gezellig bijzitten?

Reserveer alvast in je agenda!
Don 4 jan 14.00-16.00u DIGICAFE | VRIJE INLOOP
Heb je vragen over computer, e-reader, mobiele telefoon, tablet of iPad? Kom naar het Digicafé! Samen zoeken we naar een oplossing. Neem je apparaat gerust mee. De koffie en deskundige hulp staan klaar!

Woe 24 jan 15u KNUTSELMIDDAG i.k.v. Nationale Voorleesdagen!

Eind jan
CURSUS ‘Werken met de digitale overheid’
Vindt u het moeilijk om met websites van de overheid te werken? De beginnerscursus Digisterker (4 bijeenkomsten) helpt u op weg. Vooraf
aanmelden! Locatie Bibliotheek. Cursus incl. boek €20,00