Geulbode nieuws week 51

Gepubliceerd op: 21 december 2017 14:44

Bibliotheek Meerssen ontvangt kwaliteitscertificaat én toont zich toekomstbestendig

Afgelopen maandag ontving Bibliotheek Meerssen, uit handen van wethouder Berry van Rijswijk, wederom het kwaliteitscertificaat voor de periode van vier jaar,
volgens de Certificeringsnorm Openbare Bibliotheken 2017-2021. In het bijzijn van alle medewerkers, het bestuur, vrijwilligers en netwerkpartners onthulde
wethouder Berry van Rijswijk het nieuwe kwaliteitscertificaat bij Bibliotheek Meerssen. De kurken knalden en samen werd er geproost op de toekomst van de
Bibliotheek.
Stichting Certificering Openbare Bibliotheken (SCOB) bevordert de kwaliteit van Nederlandse Openbare Bibliotheken. Als onafhankelijke organisatie toetst SCOB op kwaliteit en verzorgt de certificering. SCOB geeft met dit certificaat aan dat Bibliotheek Meerssen voldoet aan de norm, dat zij haar taak als openbare bibliotheek op een goede manier invult en voldoende toekomstbestendig is. Hierdoor mag de Bibliotheek zich opnieuw officieel ‘openbare bibliotheek’ blijven noemen en lid blijven van de landelijke Vereniging van Openbare Bibliotheken.

Er gebeurt en verandert veel in bibliotheekland. Landelijk kampen bibliotheken met bezuinigingen en uitdagingen. Dat geldt zeker ook voor de bieb in Meerssen na flinke bezuinigingen en een verhuizing naar een tijdelijke locatie. Desondanks heeft Meerssen als kleine zelfstandige bieb de afgelopen jaren zeker niet
stilgestaan. De bieb heeft inmiddels veel meer te bieden dan enkel lezen en lenen. Het is een plek voor ontmoeting, inspiratie en ontspanning. Wat niet
iedereen weet is dat de bieb vele verschillende activiteiten en evenementen organiseert. Niet alleen voor leden, maar ook voor niet-leden is er een
gevarieerd aanbod. Van lezingen, literaire avonden, jeugdvoorstellingen en exposities tot de minder bekende activiteiten zoals het Digicafé, computercursussen, taalbegeleiding, vernieuwende workshops, voorleeshalfuurtjes en knutselmiddagen. Bij de bieb kunnen mensen zich ontwikkelen en vinden ze manieren om mee te doen in de maatschappij. Kortom, de bieb is in beweging!
De zes parttime medewerkers plus een dertigtal vrijwilligers houden dus wel van aanpakken. De bouw van de nieuwe bieb in Kindcentrum De Wereldster staat volop in de steigers. Een frisse bieb in het Kindcentrum is dan ook de kers op de taart om de toekomst vol enthousiasme tegemoet te treden.

DIGITAAL STERKER WORDEN!
Cursus ‘Werken met de digitale overheid’

De overheid gaat digitaal. U ook?

Steeds meer informatie en diensten van instanties, gemeenten en van de landelijke overheid zijn alleen nog digitaal te gebruiken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen en gebruik van een DigiD of het doorgeven van een verhuizing. Dat is niet voor iederéén even gemakkelijk. Vindt u het moeilijk om met websites van de overheid te werken? Bibliotheek Meerssen biedt in samenwerking met de Gemeente Meerssen de beginnerscursus Digisterker ‘Werken met de digitale overheid’ aan. Deze cursus helpt u op weg. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en wordt gegeven door gecertificeerde
docenten. De cursus start eind januari 2018 maar u kunt zich nu al aanmelden bij de bieb.
In de cursus gaat u ook veel zelf oefenen. Het is daarom belangrijk dat u al een beetje kunt werken met computer en internet. Tip!
Heeft u geen ervaring met computers en internet. Volg dan eerst de basis computercursus Klik & Tik in onze bieb!
Interesse? Aanmelden kan via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl.

Woe 20 dec 14.30u VOORLEESHALFUURTJE
Elke woensdag wordt er op de jeugdafdeling een mooi verhaal voorgelezen. Kom je er ook gezellig bijzitten?

Don 21 dec 14.00-16.00u DIGICAFE | VRIJE INLOOP (Let op: donderdag 28 december is géén Digicafé)
Heb je vragen over computer, e-reader, mobiele telefoon, tablet of iPad? Kom naar het Digicafé! Samen zoeken we naar een oplossing. Neem je apparaat gerust mee. De koffie en deskundige hulp staan klaar!

Reserveer alvast in je agenda!

Woe 24 jan 15u KNUTSELMIDDAG i.k.v. Nationale Voorleesdagen! Gratis

Eind jan  CURSUS ‘Werken met de digitale overheid’
Vindt u het moeilijk om met websites van de overheid te werken? De beginnerscursus Digisterker (4 bijeenkomsten) helpt u op weg. Cursus incl. cursusboek €20,00. Vooraf aanmelden! Locatie Bibliotheek.