Geulbode nieuws week 49

Gepubliceerd op: 4 december 2017 13:53

DIGITAAL STERKER WORDEN! Cursus ‘Werken met de digitale overheid’ De overheid gaat digitaal. U ook? Steeds meer informatie en diensten van instanties, gemeenten en van de landelijke overheid zijn uitsluitend digitaal te gebruiken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen en gebruik van een DigiD of het doorgeven van een verhuizing.

Dat is niet voor iederéén even gemakkelijk. Vindt u het moeilijk om met websites van de overheid te werken? Bibliotheek Meerssen biedt in samenwerking met de Gemeente Meerssen de beginnerscursus Digisterker ‘Werken met de digitale overheid’ aan. Deze cursus helpt u op weg. De cursus
bestaat uit vier bijeenkomsten en wordt gegeven door gecertificeerde docenten. De cursus start eind januari 2018 maar u kunt zich nu al aanmelden
bij de bieb.
In de cursus gaat u ook veel zelf oefenen. Het is daarom belangrijk dat u al een beetje kunt werken met computer en internet. Tip!
Heeft u geen ervaring met computers en internet. Volg dan eerst de basis computercursus Klik & Tik in onze bieb!
Interesse? Aanmelden kan via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl.

SINTERKLAASMIDDAG | Kom kijken wat er in je schoentje zit…
Samen Sinterklaasliedjes zingen, dansen en muziek maken… Aanstaande woensdag 6 december vanaf 15.00
uur brengt Patrick Schappert met zijn gitaar gezellige Sinterklaasmuziek in de bieb.
En heb je een schoentje geknutseld en een mooi plekje gegeven in de bieb? Kom dan kijken wat er in je schoentje zit! Samen maken we er een gezellige Sinterklaasmiddag van voor groot en klein! Trek gerust je pietenpakje aan of zet je muts op! Tot in de bieb!

BIEB ZOEKT VRIJWILLIGERS!
De Bibliotheek ontwikkelt zich landelijk van een boeken-uitleen naar een ontmoetingspunt voor iedereen. Niet alleen voor leden, maar ook voor niet-leden is er
inmiddels een gevarieerd aanbod. Voor de bieb tellen alle mensen mee. Bij ons kunnen mensen zich ontwikkelen en vinden ze manieren om mee te doen in de
maatschappij. Kortom, de bieb is volop in beweging!
De bieb kan niet zonder vrijwilligers! Dankzij hun inzet is een groot aanbod van activiteiten mogelijk. Daarom zijn we op zoek naar mensen die de bieb een warm hart toedragen, die bijvoorbeeld zelf graag lezen, creatief zijn of iets met taal, informatie en media hebben.
We hebben namelijk plaats voor vrijwilligers voor de volgende projecten:
-
Begeleider Klik & Tik: Vind je het leuk om anderen te helpen en weet je zelf voldoende van computers af? Als begeleider Klik & Tik help je mensen bij het aanleren van de basis computervaardigheden.
-
Docent Digisterker: Ben jij handig met de computer en vind je het leuk om anderen te helpen? Als docent Digisterker maak je mensen wegwijs in de digitale wereld van overheidsdiensten. Ter voorbereiding volg je de Digisterker-docententraining van één dagdeel.
-
Vrijwillige medewerker in de uitleen op woensdagochtend: Als vrijwillige medewerker ontvang je onze bezoekers en maak je hen wegwijs in de bibliotheek.
-
Creatieve vrijwilliger: Ben je een creatieve vrijwilliger die graag knutselt en met kinderen werkt, dan wil je misschien graag komen helpen bij onze maandelijkse knutselmiddagen? Deze middagen zijn altijd op woensdag.
-
Taalvrijwilliger: Als taalvrijwilliger help je mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Je begeleidt hen wekelijks bij het oefenen met taal, individueel of in groepjes. Ter voorbereiding volg je de basistraining Taal voor het Leven bestaande uit vier dagdelen.
-
Vrijwilliger Taalcafé: In het Taalcafé wordt zonder een lesprogramma in kleine groepjes van vijf tot zes personen en een vrijwilliger gepraat over allerlei onderwerpen.
-
Voorlezers voor in verzorgingshuizen: Niet alleen kinderen worden blij van voorlezen. Ook ouderen genieten hiervan. Past deze doelgroep bij jou?
Interesse? Aanmelden kan via info@bibliotheekmeerssen.nl.

Woe 6 dec 14.30u VOORLEESHALFUURTJE
Elke woensdag wordt er op de jeugdafdeling een mooi verhaal voorgelezen.
Kom je er ook gezellig bijzitten?

Don 7 dec 14.00-16.00u DIGICAFE
Vrije inloop voor het stellen van vragen over tablet, iPad, smartphone, laptop of e-reader. Kom je er zelf niet uit? Samen zoeken we naar een oplossing. Neem je eigen apparaat gerust mee. De koffie en deskundige hulp staan klaar!

Reserveer alvast in je agenda!
Woe 13 dec 15.00u KNUTSELMIDDAG
Gratis knutselmiddag voor kids!