Geulbode nieuws week 48

Gepubliceerd op: 29 november 2017 11:27

Lezing Middeleeuwse miniaturen | Hans Saan | Don 30 nov 20u Gedrukte boeken hebben we pas sinds 1450 en daarvoor waren alle boeken handgeschreven: manuscripten. Wie een boek over de middeleeuwen openslaat ziet ongetwijfeld de kleurrijke afbeeldingen van miniaturen, die de luxere versies van dergelijke boeken versierden. In de loop van de tijd zijn die manuscripten steeds veranderd, aangepast aan de smaak en de mode van hun periode.

In deze lezing maken we een reis langs 1000 jaar manuscripten, bespreken de rol van perkament en papier, maken kennis met de makers, maar kijken vooral naar de miniaturen die een spiegel van hun tijd zijn.
Hans Saan is psycholoog en werkte in de preventie en gezondheidsvoorlichting. Daarnaast heeft hij altijd een grote interesse gehad in (kunst)geschiedenis, met name Hieronymus Bosch en zijn tijd de late Middeleeuwen. Voor Stella Academia sprak hij eerder over ‘De spreekwoorden bij Brueghel’ en ‘De wereld van Jeroen Bosch’. Door zijn studie van Hieronymus Bosch kwam hij terecht in de fascinerende wereld van de middeleeuwse manuscripten en miniaturen. Momenteel is hij ook voorzitter van het Culemborgs historisch Genootschap AWK Voet van Oudheusden.
De lezing vindt plaats aanstaande donderdag 30 november om 20.00u bij Bibliotheek Meerssen.
Kosten € 2,50 voor leden € 4,- voor niet-leden.
Graag vooraf aanmelden bij de bieb.

TABLETCAFE |
Gratis inloop voor digitale vragen
Heb je een mobiel apparaat, zoals een tablet, iPad, smartphone of laptop en loop je ergens tegenaan? Tijdens het Tabletcafé in onze bieb kun je vragen stellen over internet, apps, tablet of smartphone. Komende vrijdag wordt er aandacht besteed aan het beheren van fotomapjes en het verplaatsen van foto’s van bijvoorbeeld telefoon naar laptop. Vergeet niet je telefoon, laptop en verbindingskabel telefoon-laptop.
Elke vrijdag van 16.00-18.00 uur staan wij in de bieb voor je klaar, inclusief een kopje koffie.

Woe 29 nov15.00u    SINTERKLAASSCHOENTJE KNUTSELEN

Don 30 nov14.00-16.00u    E-BOOKS INLOOPSPREEKUUR
Maak kennis met het e-book platform van de bibliotheek waarmee u e-books kunt lenen op uw pc, laptop, e-reader of tablet! Neem uw tablet of laptop met e-reader gerust mee.

Vrij 1 dec16.00-18.00u    TABLETCAFE | VRIJE INLOOP
Vrije inloop voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Neem uw eigen tablet of iPad mee. De koffie en deskundige hulp staan klaar!

Reserveer alvast in je agenda!
Woe 6 dec 14.30u    SINTERKLAASMIDDAG | Met Patrick & gitaar
Samen zingen, dansen en muziek maken! En natuurlijk kijken wat er in je schoentje zit! We starten met het voorleeshalfuurtje.