Geulbode nieuws week 47

Gepubliceerd op: 24 november 2017 16:55

WORKSHOP LEGO MINDSTORMS & ROBOTCOLLEGE Het thema van Nederland Leest 2017 is robotica. Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt in groten getale aan. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Nieuwsgierig? Haal het gratis boek “Ik, robot” van Isaac Asimov in november in onze bieb en doe mee aan de activiteiten.

Programmeren met LEGO robots voor jong & oud

LEGO Mindstorms is het programmeren met LEGO robots. Robots zijn namelijk niet meer weg te denken en zijn inmiddels overal. Voor programmeren is dan ook
veel belangstelling. In deze gratis workshop gaan duo’s samen aan de slag. Leer en ontdek spelenderwijs programmeren en nieuwe vaardigheden. Een
uitdagende workshop voor jong en oud!
Zaterdag 25 november van 9.45-11.15u of van 11.30-13u in de bieb. Vooraf aanmelden. Gratis!

Robotcollege Robots nu en in de toekomst

Wat staat ons de komende jaren te wachten? Kun jij de ontwikkelingen nog bijhouden? Technologie verandert de wereld zoals niets anders. En sneller dan ooit tevoren. Veranderingen leiden tot vragen. Welke robots zijn er eigenlijk en wat betekent dat? RobotXperience neemt je mee in deze misschien nog onbekende wereld van robotica. Samen met een humanoïde robot richten we onze blik op het heden en de toekomst. Wat is de impact van al deze ontwikkelingen voor mens en maatschappij?
Laat je inspireren en maak kennis met de wereld die niet meer zo ver bij ons vandaan is! Inclusief een meet & greet met robot Nao. Voor iedereen vanaf 12 jaar die nieuwsgierig is naar robots!
Dinsdag 28 november 19-21u. Gratis entree tot 18jr. Kosten € 5,- leden|€ 7,50 niet-leden. Graag aanmelden via 043 364 24 11|info@bibliotheekmeerssen.nl. Locatie Bibliotheek.

KNUTSELMIDDAG SINTERKLAASSCHOENTJE | Woe 22 nov 15u

Zet je schoentje in de onze bieb! Knutsel een schoentje aanstaande woensdagmiddag en geef hem een mooi plekje! Kom op woensdagmiddag 6 december kijken wat er in je schoentje zit… Deze Sinterklaasmiddag 6 december wordt aangekleed met gezellige Sinterklaasmuziek. Kinderen kunnen samen muziek maken en Sinterklaasliedjes zingen onder leiding van Patrick met zijn gitaar. Natuurlijk mag je ook later je schoentje nog ophalen. Iedereen is welkom en beide middagen zijn gratis!

MUZIEK OP SCHOOT | Samen muziek maken voor ouder & peuter

Zin om met je peuter, maar ook samen met andere (groot)ouders en (klein)kinderen, te spelen, luisteren, bewegen en zingen? Kortom, samen te genieten van muziek maken?
Een Muziek op Schoot activiteit speelt in op de natuurlijke interesse voor muziek bij jonge kinderen en gaat uit van het samenspel tussen ouder en kind. Veel liedjes en spelletjes kun je thuis gemakkelijk naspelen en zingen. Met een liedje erbij worden dagelijkse activiteiten zoals opruimen, tanden poetsen en naar bed gaan echt leuk. Samen muziek maken helpt om een sterke band met je kind op te bouwen. Bovendien is muziek een leuk instrument in de ontwikkeling van taal, motoriek en sociaal-emotionele vaardigheden. Kom gewoon meedoen en geniet!
Deze gratis workshop is op woensdag 29 november van 10.00-11.00 uur bij de Bibliotheek en is bedoeld voor (groot)ouders en peuters (2-4jr).Geef je tijdig op!

Lezing Middeleeuwse miniaturen | Hans Saan | Don 30 nov 20u

Gedrukte boeken hebben we pas sinds 1450 en daarvoor waren alle boeken handgeschreven: manuscripten. Wie een boek over de middeleeuwen openslaat ziet ongetwijfeld de kleurrijke afbeeldingen van miniaturen, die de luxere versies van dergelijke boeken versierden. In de loop van de tijd zijn die manuscripten steeds veranderd, aangepast aan de smaak en de mode van hun periode.
In deze lezing maken we een reis langs 1000 jaar manuscripten, bespreken de rol van perkament en papier, maken kennis met de makers, maar kijken vooral naar de miniaturen die een spiegel van hun tijd zijn.
De lezing vindt plaats op donderdag 30 november om 20.00u bij Bibliotheek Meerssen. Kosten € 2,50 voor leden € 4,- voor niet-leden.
Graag vooraf aanmelden bij de bieb.

Woe 22 nov 15.00u SINTERKLAASSCHOENTJE KNUTSELEN
Knutsel je eigen sinterklaaschoentje in elkaar

Don 23 nov 14.00-16.00u E-BOOKS INLOOPSPREEKUUR
Maak kennis met het e-book platform van de bibliotheek waarmee u e-books kunt lenen op uw pc, laptop, e-reader of tablet! Neem uw tablet of laptop met e-reader gerust mee.

Vrij 24 nov 16.00-18.00u TABLETCAFE | VRIJE INLOOP
Vrije inloop voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Neem uw eigen tablet of iPad mee. De koffie en deskundige hulp staan klaar!

Za 25 nov  WORKSHOP LEGO MINDSTORMS |
Programmeren met LEGO robots voor jong & oud. Van 9.45-11.15u of van 11.30-13u in de bieb. Vooraf aanmelden. Gratis!

Ma 27 nov 19.30u Lezing EL ARTE MODERNO CUBANO |
Hedendaagse moderne kunst in Cuba
Kosten €7,50 bestemd voor Stichting ‘ñayño’. Locatie Bibliotheek.