Geulbode nieuws week 45

Gepubliceerd op: 8 november 2017 12:56

VOORLEZEN & KNUTSELMIDDAG | Woensdag 8 november Aanstaande woensdag staat er weer een gezellige middag voor alle kids en hun ouders gepland in onze bieb. Om 14.30 uur starten we met het wekelijks voorleeshalfuurtje. Om aansluitend de middag voort te zetten aan de knutseltafels. Voor de allerkleinsten halen wij het speelgoed uit de kast deze middag. En natuurlijk staat er een kopje koffie of thee voor de papa’s en mama’s klaar. O ja, je hoeft geen lid te zijn om mee te doen dus kom maar gewoon!

NEDERLAND LEEST | ROBOTICA | Gratis boek voor leden!
Het thema van Nederland Leest 2017 is robotica. Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt in groten getale. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Bereid je voor op de toekomst en doe mee aan verrassende workshops voor zowel jong als oud! In onze bieb krijg je het boek “Ik, robot” van Isaac Asimov in november cadeau. Ronald Giphart schreef samen met de robot Asibot een extra hoofdstuk. Wil jij ook met de robot schrijven?
Dat kan via www.asibot.nl.

WORKSHOP LEGO MINDSTORMS | Programmeren met robots voor jong & oud
Wie is er niet opgegroeid met LEGO? LEGO Mindstorms is het programmeren met LEGO robots. Robots zijn namelijk niet meer weg te denken en zijn inmiddels overal. Voor programmeren is dan ook veel belangstelling. In deze workshop gaan ouder en kind samen aan de slag. Leer en ontdek spelenderwijs programmeren en nieuwe vaardigheden.
Een uitdagende workshop voor jong en oud samen!
Zaterdag 25 november van 9.45-11.15u of van 11.45-13u. Gratis!

ROBOTCOLLEGE | Robots nu en in de toekomst | Meet & greet robot Nao
Wat staat ons de komende jaren te wachten? Kun jij de ontwikkelingen nog bijhouden? Technologie verandert de wereld zoals niets anders. En sneller dan ooit tevoren. Veranderingen leiden tot vragen. Welke robots zijn er eigenlijk en wat betekent dat? RobotXperience neemt je mee in deze misschien nog onbekende wereld van robotica. Samen met een humanoïde robot richten we onze blik op het heden en de toekomst. Wat is de impact van al deze ontwikkelingen voor mens en maatschappij?
Laat je inspireren en maak kennis met de wereld die niet meer zo ver bij ons vandaan is! Inclusief een meet & greet met robot Nao. Voor iedereen vanaf 12 jaar die nieuwsgierig is naar (de impact van) robots!
Dinsdag 28 november 19-21u. Gratis entree tot 18jr. Kosten € 5,- leden | € 7,50 niet-leden.
Interesse? Graag vooraf aanmelden bij de bibliotheek via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl.
Locatie bibliotheek Meerssen.

KOOKWORKSHOP | Voor kids van 11-16 jaar!
Op zaterdagochtend 11 november van 10.00-12.30 uur organiseert Bibliotheek Meerssen in samenwerking met Hanneke Philipsen van Met Smaak de kookworkshop ‘Kookboek van het Jaar’.
In deze workshop gaan ouder en kind aan de slag met recepten uit de genomineerde kookboeken van 2017. De workshop is bedoeld voor kinderen van 11-16 jaar, samen met hun (groot)ouder of een andere volwassene.
Samen duik je de keuken in om heerlijke gerechten te maken en natuurlijk te proeven na afloop aan tafel.
Kook je mee? Geef je dan tijdig op bij de bibliotheek via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11 want er is slechts plek voor 10 duo’s. Kosten €5,- per duo. Locatie: TEN Lifestyle (Molenveldweg 18 in Meerssen).

Woe 8 nov 14.30u VOORLEESHALFUURTJE
Elke woensdag wordt er op de jeugdafdeling een mooi verhaal voorgelezen. Kom je er ook gezellig bijzitten?

Don 9 nov 14.00-16.00u E-BOOKS INLOOPSPREEKUUR
Maak kennis met het e-book platform van de bibliotheek waarmee u e-books kunt lenen op uw pc, laptop, e-reader of tablet! Neem uw tablet of laptop met e-reader gerust mee.

Vrij 10 nov 16.00-18.00u TABLETCAFE | VRIJE INLOOP
Vrije inloop voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Neem uw eigen tablet of iPad mee. De koffie en deskundige hulp staan klaar!

Zat 11 nov KOOKWORKSHOP OUDER & KIND
Reserveer alvast in je agenda!

Woe 29 nov 10-11u MUZIEK OP SCHOOT
Gratis workshop voor (groot)ouders & peuters (2-4jr) samen!

Don 30 nov 20u LEZING MIDDELEEUWSE MINIATUREN | Hans Saan
Kosten €2,50 met BIEBPAS|€4 niet-leden. Locatie Bibliotheek Meerssen.