Geulbode nieuws week 43

Gepubliceerd op: 23 oktober 2017 10:42

WORKSHOP INSTAGRAM & SMARTPHONEFOTOGRAFIE

Workshop instagram is geannuleerd

Social media is niet meer weg te denken in de zoektocht naar werk en klanten. Volgens experts op social media gebied heeft Instagram de toekomst.
Wat ooit begon als een klein bedrijf met 12 werknemers werd uiteindelijk opgekocht door Facebook voor 770 miljoen euro. Laat dat even op je inwerken.
Door deze stap groeide de app van platform voor artistieke mensen tot een creatief bolwerk voor het grote publiek uit. Natuurlijk bleven de bedrijven niet lang achter.
Instagram focust zich op beeld in de vorm van foto's en korte video's met weinig inleidende tekst. Het zijn simpele, aantrekkelijke, hapklare brokken informatie die gedeeld worden in een interactieve tijdlijn. Maar is Instagram ook iets voor jou en je klanten?
In een tweedelige workshop word je meegenomen in de wereld van Instagram en ga je direct aan de slag. Heel inspirerend want je deelt vragen en ervaringen met andere ondernemers en werkzoekenden. De eerste workshop richt zich voornamelijk op Instagram en het gebruik in de praktijk.
Wat is Instagram en hoe werkt het? Hoe begin ik met Instagram en hoe zorg ik voor inhoud?
Smartphonefotografie
Tegenwoordig maken we meer foto's met onze mobiele apparaten dan met welke camera dan ook. Met de camera die je altijd bij je hebt, is het belangrijk dat je weet hoe je iets optimaal kunt vastleggen. Hoe vertel je jouw verhaal? Fotografie op zijn best is een krachtige taal die spreekt tot de verbeelding. Maar hoe maak je pakkende foto's? In de tweede workshop ga je aan de slag met de fijne kneepjes van smartphonefotografie als input voor een professionele Instagram account.
De workshops vinden plaats op de zaterdagen 28 oktober en 11 november van 9.30 tot 13.30 uur bij bibliotheek Meerssen én zijn inclusief een lunch. De kosten voor de tweedelige workshop bedragen € 35,- (incl. 2x lunch). Neem je laptop of tablet en evt. inloggevens van je Instagramaccount mee! Vooraf aanmelden verplicht via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11.

BOEKSTART | Heb jij het gratis BoekStartkoffertje al?
Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Al met vijftien maanden zijn er positieve effecten op de woordenschat. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.
Wanneer je baby drie maanden wordt, ontvang je een brief van de gemeente met een waardebon voor het oranje BoekStartkoffertje.
Je kan dit gratis koffertje met twee boekjes en informatie over het voorlezen aan je baby ophalen in onze bieb. Je baby wordt dan gratis lid en jij krijgt
indien gewenst een rondleiding. Hierbij is vooral aandacht voor de speciaal ingerichte BoekStarthoek met een collectie babyboekjes. Heb je geen waardebon
ontvangen? Geen nood, kom naar de bieb en we schrijven je baby graag in en natuurlijk krijg je het BoekStartkoffertje cadeau.
In onze bieb kun je je laten adviseren over geschikte boekjes maar er worden ook speciale BoekStart activiteiten voor jou met je jonge kind georganiseerd. Binnenkort is er een workshop Muziek op schoot voor (groot)ouders en hun peuter. Noteer woensdag 29 november van 10.00-11.00 uur alvast en meld je tijdig aan bij onze bieb! Verder is er elke woensdagmiddag een voorleeshalfuurtje van 14.30-15.00 uur. Kom gerust eens een kijkje nemen in onze bieb!

KOOKBOEKEN7DAAGSE | Kookworkshop ouder & kind
De Kookboeken7daagse loopt van 11 tot en met 19 november 2017. Kookboeken staan dan volop in de schijnwerpers in bibliotheken, winkels en boekwinkels.
Kookboeken nemen tegenwoordig een prominente rol in en ook in onze bieb vind je een mooie collectie kookboeken.
Op zaterdagochtend 11 november van 10.00-12.30 uur organiseert Bibliotheek Meerssen in samenwerking met Hanneke Philipsen van Met Smaak de kookworkshop ‘Kookboek van het Jaar’. In deze workshop gaan ouder en kind aan de slag met recepten uit de genomineerde kookboeken van 2017. De workshop is bedoeld voor kinderen van 11-16 jaar samen met hun (groot)ouder of een andere volwassene. Samen duik je de keuken in om heerlijke gerechten te maken en natuurlijk te proeven na afloop aan tafel.
Kook je mee? Geef je dan tijdig op bij de bibliotheek via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11 want er is slechts plek voor 10 duo’s. Kosten €5,- per duo.
Locatie: TEN Lifestyle (Molenveldweg 18 in Meerssen).

Woe 25 okt 14.30u VOORLEESHALFUURTJE
Elke woensdag wordt er op de jeugdafdeling een mooi verhaal voorgelezen. Kom je er ook gezellig bijzitten?

Don 26 okt 14.00-16.00u E-BOOKS INLOOPSPREEKUUR
Maak kennis met het e-book platform van de bibliotheek waarmee u e-books kunt lenen op uw pc, laptop, e-reader of tablet! Neem uw tablet of laptop met e-reader gerust mee.

Vrij 27 okt 16.00-18.00u TABLETCAFE | VRIJE INLOOP
Vrije inloop voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Neem uw eigen tablet of iPad mee. De koffie en deskundige hulp staan klaar!

Zat 28 okt 9.30-13.30u Tweedelige workshop Instagram & smartphonefotografie
Kosten €35,- Locatie bibliotheek Meerssen. Vooraf aanmelden!

Reserveer alvast in je agenda!
Zat 25 nov 9.45-11.15u of 11.45-13u WORKSHOP LEGO MINDSTORMS | Programmeren met robots
Een gratis workshop voor ouder & kind samen!

Woe 29 nov 10-11u MUZIEK OP SCHOOT
Gratis workshop voor (groot)ouders & peuters (2-4jr) samen!

Don 30 nov 20u LEZING MIDDELEEUWSE MINIATUREN | Hans Saan
Kosten €2,50 met BIEBPAS|€4 niet-leden. Locatie Bibliotheek Meerssen.