Geulbode nieuws week 41

Gepubliceerd op: 9 oktober 2017 13:20

WORKSHOP INSTAGRAM & SMARTPHONEFOTOGRAFIE Voor ondernemers en werkzoekenden Social media is niet meer weg te denken in de zoektocht naar werk en klanten. Volgens experts op social media gebied heeft Instagram de toekomst. Wat ooit begon als een klein bedrijf met 12 werknemers werd uiteindelijk opgekocht door Facebook voor 770 miljoen euro. Laat dat even op je inwerken.

Door deze stap groeide de app van platform voor artistieke mensen tot een creatief bolwerk voor het grote publiek uit. Natuurlijk bleven de bedrijven niet lang achter. Instagram focust zich op beeld in de vorm van foto's en korte video's met weinig inleidende tekst. Het zijn simpele, aantrekkelijke, hapklare brokken informatie die gedeeld worden in een interactieve tijdlijn. Maar is Instagram ook iets voor jou en je klanten?
In een tweedelige workshop word je meegenomen in de wereld van Instagram en ga je direct aan de slag. Heel inspirerend want je doet dit samen met andere ondernemers en werkzoekenden. De eerste workshop richt zich voornamelijk op Instagram en het gebruik in de praktijk. In de tweede workshop ga je aan de slag met de fijne kneepjes van smartphonefotografie als input voor een professionele Instagram account.
Smartphonefotografie
Tegenwoordig maken we meer foto's met onze mobiele apparaten dan met welke camera dan ook. Met de camera die je altijd bij je hebt, is het belangrijk dat je weet hoe je iets op de beste manier voor jou en je klanten kunt vastleggen. Hoe vertel je jouw verhaal? Onze foto's vertellen ons wat belangrijk is voor ons, de momenten die we beleven en voor altijd willen vastleggen, de momenten die we willen delen. Fotografie laat ons creatief zijn en dat voelt goed!
De workshops vinden plaats op de zaterdagochtenden 28 oktober en 11 november van 9.30 tot 13.30 uur bij bibliotheek Meerssen én zijn inclusief een lunch.

De kosten voor de tweedelige workshop bedragen €35,- (incl. 2x lunch). Belangrijk, neem je laptop of tablet mee zodat je aan de slag kunt!
Vooraf aanmelden verplicht via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11.

KOOKBOEKEN7DAAGSE | Kookworkshop ouder & kind
De Kookboeken7daagse loopt van 11 tot en met 19 november 2017.
Kookboeken staan dan volop in de schijnwerpers in bibliotheken, winkels en boekwinkels. Kookboeken nemen tegenwoordig een prominente rol in en ook in onze bieb vind je een mooie collectie kookboeken. Tijdens de Kookboeken7daagse maak je kennis met de mooiste kookboeken. Alle kookboekenmakers uit Nederland en Vlaanderen kunnen hun kookboeken insturen om mee te dingen naar de titel ‘Kookboek van het Jaar’. Een vakjury kiest uit alle inzendingen, zes genomineerde titels om vervolgens tot een winnaar te komen.
Bibliotheek Meerssen verzorgt tijdens deze week voor jong en oud diverse activiteiten.
Op zaterdagochtend 11 november van 10.00-12.30 uur organiseert Bibliotheek Meerssen in samenwerking met Hanneke Philipsen van Met Smaak de kookworkshop ‘Kookboek van het Jaar’. In deze workshop gaan ouder en kind aan de slag met recepten uit de genomineerde kookboeken van 2017. De workshop is bedoeld voor kinderen van 11-16 jaar samen met hun (groot)ouder of een andere volwassene. Samen duik je de keuken in om heerlijke gerechten te maken en natuurlijk te proeven na afloop aan tafel.
Kook je mee? Geef je dan tijdig op bij de bibliotheek via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11 want er is slechts plek voor 10 duo’s. Kosten €5,- per duo.
Locatie: TEN Lifestyle (Molenveldweg 18 in Meerssen).

Woe 11 okt 14.30u VOORLEESHALFUURTJE
Elke woensdag wordt er op de jeugdafdeling een mooi verhaal voorgelezen. Kom je er ook gezellig bijzitten?

Don 12 okt 14.00-16.00u E-BOOKS INLOOPSPREEKUUR
Maak kennis met het e-book platform van de bibliotheek waarmee u e-books kunt lenen op uw pc, laptop, e-reader of tablet! Neem uw tablet of laptop met e-reader gerust mee.

Vrij 13 okt 16.00-18.00u TABLETCAFE | VRIJE INLOOP
Vrije inloop voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Neem uw eigen tablet of iPad mee. De koffie en deskundige hulp staan klaar!

Reserveer alvast in je agenda!
Zat 28 okt & 11 nov 9.30-13.30u WORKSHOP INSTAGRAM & SMARTPHONEFOTOGRAFIE
Voor ondernemers en werkzoekenden | €35- incl. lunch
Locatie: bibliotheek Meerssen.

Zat 25 nov 9.45-11.15u WORKSHOP LEGO MINDSTORMS | Programmeren met robots
Een workshop voor ouder & kind samen!

Woe 29 nov 10-11u MUZIEK OP SCHOOT
Gratis workshop voor (groot)ouders & peuters (2-4jr) samen!

Don 30 nov 20u LEZING MIDDELEEUWSE MINIATUREN | Hans Saan
Locatie Bibliotheek Meerssen. Info volgt!