Geulbode nieuws week 33 2017

Gepubliceerd op: 17 augustus 2017 16:03

POPPENKASTVOORSTELLING IN DE TUIN | Avontuur in het kabouterbos Om samen de zomervakantie goed af te sluiten verzorgt de bieb op woensdag 23 augustus een gezellige poppenkastvoorstelling in de tuin van de bieb. De voorstelling ‘Avontuur in het kabouterbos’ speelt van 14.30 tot 15.30 uur. Niet getreurd, ook als het weer niet meezit dan gaat de voorstelling gewoon binnen door! Onder hoge bomen, tussen de varens, diep in het bos, zie je heel soms de kabouters op het zachte mos. Luister en kijk maar allemaal, hier komt een speciaal verhaal.

Papa kabouter maakt ondanks de rommel in het bos een heerlijke maaltijd. Als de ketel met eten gestolen wordt door een ondeugende bosbewoner dan komt Nisse, de oudste kabouterjongen, in actie. Of je het gelooft of niet, kabouters bestaan!
Gratis voorstelling voor alle kinderen vanaf 3 jaar.
Reserveren via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl.
Komen jullie ook?

LEZING DE POEPDOKTER | Gezond van mond tot kont
Wist je dat je meer bacteriën in je lichaam hebt dan eigen cellen? En dat je darmflora een enorme invloed heeft op je weerstand, je energieniveau, je huid en zelfs je gewicht? In deze lezing vertelt De Poepdokter, Nienke Tode-Gottenbos, op luchtige wijze over het belang van de darmflora en darmgezondheid. Je leert over de spijsvertering en natuurlijk hoe je je buik en bacteriën tevreden kunt houden. Want als jij goed voor je bacteriën zorgt, zorgen zij goed voor jou! Nienke Tode-Gottenbos is darmfloratherapeut en eigenwijs voedingskundige. Ze is bekend als De Groene Vrouw en auteur van de bestseller De Poepdokter - Gezond van Mond tot Kont en De Poepdokter - Bakt ze Bruin.
Een lezing van de Poepdokter staat garant voor veel kennis én humor, maar ook vooral voor een praktische insteek met veel tips over een eenvoudig gezond leven. Ook als je geen klachten hebt maar gewoon gezond wilt blijven! De lezing vindt plaats op woensdag 20 september van 19.30 tot 22.00 uur bij bibliotheek Meerssen. Tickets (incl. een drankje in de pauze) bedragen €5,- met BIEBPAS en €7,50 voor niet-leden.
Aanmelden vooraf verplicht via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11.

OPENLUCHTFILM | Nieuwe datum met uitwijklocatie
Yes, de nieuwe datum voor de openluchtfilm is bekend! Vrijdag 8 september om 20.00 uur staat de film Hasta la Vista! gepland in het Proosdijpark in Meerssen. En deze keer gaat hij zeker door want bij regen draait de film binnen bij de bibliotheek. Iedereen is welkom, zowel leden als niet-leden, aanmelden is overbodig en de film is gratis toegankelijk. Updates via Facebook. Neem dekens, stoelen en snacks zelf mee! De avond wordt verzorgd door de Vrienden van de Bibliotheek.

Activiteiten komende week

Juli|aug    ZOMERBOEKENMARKT
Locatie: Bibliotheek. Op = op!


Woe 16 aug 14.30-15.00u    VOORLEESHALFUURTJE
Elke woensdag wordt er op de jeugdafdeling een mooi verhaal voorgelezen. Kom je er ook gezellig bijzitten?

Don 17 aug14.00-16.00u    E-BOOKS INLOOPSPREEKUUR
Maak kennis met het e-book platform van de bibliotheek waarmee u e-books kunt lenen op uw pc, laptop, e-reader of tablet! Neem uw tablet of laptop met e-reader gerust mee.

Juli|aug|sept    EXPOSITIE | Kunstgroep BKB exposeert in de bibliotheekGratis toegankelijk voor iedereen, tijdens openingstijden bibliotheek. Reserveer alvast in uw agenda

Ma 4 sept
Don 7 sept    START KLIK & TIK | Computercursus voor beginners
Wekelijkse oefenuren onder begeleiding op maandag van 14-15u en op donderdag van 10-11u. Vooraf aanmelden bij de bieb!