Geulbode nieuws week 2

Gepubliceerd op: 10 januari 2018 09:53

Nationale Voorleesdagen 2018 | Workshop Ssst! De tijger slaapt. De bibliotheek bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2018. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet lezen te stimuleren. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. In onze bieb zijn er van 24 januari tot 3 februari spetterende voorleesactiviteiten

We starten op woendag 24 januari om 14.00 uur met een actieve workshop Ssst! De tijger slaapt, het Prentenboek van het Jaar 2018, voor kinderen van 3 tot 6 jaar met hun ouder. Aan de hand van het boek ga je met muziek én beweging het verhaal beleven. Samen met de vos, de muis en de schildpad probeer je langs de slapende tijger te sluipen… Zo beleven we een spannend verhaal met een slapende tijger, die misschien wel wakker wordt! Vergeet je niet tijdig aan te melden bij de bieb want er zijn slechts 12 plekken!
Maar niet getreurd als je te laat bent want ook op de jeugdafdeling wordt er op woensdag 24 en 31 januari van 14.30 tot 15.00 uur uitgebreid voorgelezen. Om vervolgens samen door te schuiven naar de knutseltafels. Alle kinderen zijn welkom, lid of geen lid!
Oja, ben je nog geen lid van de bieb? Schrijf je gratis in tijdens de Nationale Voorleesdagen en ontvang een leuk vingerpoppetje.

POEZIEAVOND | Poëzie in ‘t plat
Tijdens de Poëzieweek 2018 verzorgen wij op donderdag 1 februari een gevarieerde poëzieavond in de bibliotheek, gezellig tussen de boeken. Lisa Naus uit Swalmen (gedichten), Rob Baltus uit Nuth (muziek en zang) en Jo & Marjo van Es-Jaspar uit Waterval-Ulestraten (gedichten) brengen samen gesproken en
gezongen gedichten en gedachten in het Limburgs dialect. De avond start om 19.30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen.
Interesse? Graag vooraf aanmelden bij onze bieb via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11.

DIGITAAL STERKER WORDEN!
Cursus ‘Werken met de digitale overheid’
De overheid gaat digitaal. U ook?
Steeds meer informatie en diensten van instanties, gemeenten en van de landelijke overheid zijn alleen nog digitaal te gebruiken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen en gebruik van een DigiD of het doorgeven van een verhuizing.
Dat is niet voor iederéén even gemakkelijk. Vindt u het moeilijk om met websites van de overheid te werken? Bibliotheek Meerssen biedt in samenwerking met de Gemeente Meerssen de beginnerscursus Digisterker ‘Werken met de digitale overheid’ aan. Deze cursus helpt u op weg. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en wordt gegeven door gecertificeerde docenten. De cursus start eind januari maar u kunt zich nu al aanmelden bij de bieb. de datum en tijdstip wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.
Kosten €20,- incl. lesboek.
In de cursus gaat u ook veel zelf oefenen. Het is daarom belangrijk dat u al een beetje kunt werken met computer en internet. Tip! Heeft u geen ervaring met computers en internet. Volg dan eerst de basis computercursus Klik & Tik in onze bieb!
Interesse? Aanmelden kan via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl.

Woe 10 jan 14.30u VOORLEESHALFUURTJE
Elke woensdag wordt er op de jeugdafdeling een mooi verhaal voorgelezen. Kom je er ook gezellig bijzitten?

Don 11 jan 14.00-16.00u DIGICAFE | VRIJE INLOOP
Heb je vragen over computer, e-reader, mobiele telefoon, tablet of iPad? Kom naar het Digicafé! Samen zoeken we naar een oplossing. Neem je apparaat gerust mee. De koffie en deskundige hulp staan klaar!

Reserveer alvast in je agenda!

Woe 24 jan 14.30u VOORLEZEN & KNUTSELEN i.k.v. Nationale Voorleesdagen! Gratis!

Woe 24 jan 14.30u WORKSHOP Ssst! De tijger slaapt i.k.v. Nationale Voorleesdagen! Voor ouder & kind van 3-5jr. Gratis! Locatie Bibliotheek Meerssen

Vrij 26 jan 15.00-16.30u Gratis miniconcert in de bieb Info volgt!