Geulbode nieuws week 46

Gepubliceerd op: 13 november 2017 12:45

Op maandagavond 20 en 27 november worden in de bibliotheek twee ‘beeldende’ lezingen verzorgd door Meerssenaar Franklin Janssen. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan de Stichting i.o. ‘ñayño’. Een ideële Nederlandse stichting die gelden verwerft voor speelgoed en (medische) hulpmiddelen voor kwetsbare kinderen in Cuba.

Lezing “SI, SE PUEDE” | Havana na de orkaan Irma | 20 november 19.30u
De impact van de orkaan Irma in september jl. kreeg in Nederland vooral aandacht door de grote vernielingen op het eiland Sint Maarten. Minder bekend waren de gevolgen voor Cuba, waar over een breedte van zo’n 700 kilometer het noordelijke kustgebied zwaar getroffen werd.
Eén week na Irma reisde Franklin Janssen naar Havana af. Van deze stad heeft Franklin Janssen een momentopname gemaakt, een fotografisch verhaal over ‘de schoonheid van een ramp’.

Lezing EL ARTE MODERNO CUBANO | Hedendaagse moderne kunst in Cuba | 27 november 19.30u
Wie in Havana het ‘Palacio de Bellas Artes’ bezoekt zal aangenaam verrast worden door de variatie die dit land kent op het gebied van de moderne kunst. In deze presentatie, met veel beeldmateriaal, laat Franklin Janssen werken zien van enkele ‘groten’ uit de Cubaanse moderne kunst in de 20e eeuw. Vervolgens wordt de ‘revolutionaire’ kunst belicht en komen enkele hedendaagse kunstenaars aan bod. Bij elkaar genomen: een verrassende inkijk naar de kunst van dit in vele opzichten nog altijd gecompliceerde maar warme land.
Interesse in een lezing? Graag aanmelden bij de bibliotheek. Kosten €7,50 per lezing. Locatie Bibliotheek.

NEDERLAND LEEST | ROBOTICA | Gratis boek voor leden!
Het thema van Nederland Leest 2017 is robotica. Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt in groten getale aan. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? In onze bieb krijg je het boek “Ik, robot” van Isaac Asimov in november cadeau.

WORKSHOP LEGO MINDSTORMS | Programmeren met robots voor jong & oud
Wie is er niet opgegroeid met LEGO? LEGO Mindstorms is het programmeren met LEGO robots. Robots zijn namelijk niet meer weg te denken en zijn inmiddels overal. Voor programmeren is dan ook veel belangstelling. In deze workshop gaan ouder en kind samen aan de slag. Leer en ontdek spelenderwijs programmeren en nieuwe vaardigheden.
Een uitdagende workshop voor jong en oud samen!
Zaterdag 25 november van 9.45-11.15u of van 11.30-13u.Gratis!

ROBOTCOLLEGE | Robots nu en in de toekomst | Meet & greet robot Nao
Wat staat ons de komende jaren te wachten? Kun jij de ontwikkelingen nog bijhouden? Technologie verandert de wereld zoals niets anders. En sneller dan ooit tevoren. Veranderingen leiden tot vragen. Welke robots zijn er eigenlijk en wat betekent dat? RobotXperience neemt je mee in deze misschien nog onbekende wereld van robotica. Samen met een humanoïde robot richten we onze blik op het heden en de toekomst. Wat is de impact van al deze ontwikkelingen voor mens en maatschappij?
Laat je inspireren en maak kennis met de wereld die niet meer zo ver bij ons vandaan is! Inclusief een meet & greet met robot Nao. Voor iedereen vanaf 12 jaar die nieuwsgierig is naar robots!
Dinsdag 28 november 19-21u. Gratis entree tot 18jr. Kosten € 5,- leden|€ 7,50 niet-leden.
Graag aanmelden via 043 364 24 11|info@bibliotheekmeerssen.nl.
Locatie Bibliotheek.

MUZIEK OP SCHOOT | Gratis workshop voor ouder & peuter
Zin om met je peuter, maar ook samen met andere (groot)ouders en (klein)kinderen, te spelen, luisteren, bewegen en zingen? Kortom, samen te genieten van muziek maken? Een Muziek op Schoot activiteit speelt in op de natuurlijke interesse voor muziek bij jonge kinderen en gaat uit van het samenspel tussen ouder en kind. Veel liedjes en spelletjes kun je thuis gemakkelijk naspelen en zingen. Met een liedje erbij worden dagelijkse activiteiten zoals opruimen, tanden poetsen en naar bed gaan echt leuk. Samen muziek maken helpt om een sterke band met je kind op te bouwen. Bovendien is muziek een leuk instrument in de ontwikkeling van taal, motoriek en sociaal-emotionele vaardigheden. Kom gewoon meedoen en geniet!
De workshop is op woensdag 29 november van 10.00-11.00 uur bij de Bibliotheek en is bedoeld voor (groot)ouders en peuters (2-4jr). Geef je tijdig op via info@bibliotheekmeerssen.nl|043 364 24 11.

TABLETCAFE | Gratis inloop voor digitale vragen
Heb je een mobiel apparaat, zoals een tablet, iPad, smartphone of laptop en loop je ergens tegenaan? Tijdens het Tabletcafé in onze bieb kun je vragen stellen over internet, apps, tablet of smartphone. Komende vrijdag wordt er aandacht besteed aan het beheren van fotomapjes en verplaatsen
van foto’s van telefoon naar laptop. Vergeet niet je telefoon, laptop en verbindingskabel telefoon-laptop.
Elke vrijdag van 16.00-18.00 uur staan wij in de bieb voor je klaar, inclusief een kopje koffie.

Woe 15 nov 14.30u VOORLEESHALFUURTJE
Elke woensdag wordt er op de jeugdafdeling een mooi verhaal voorgelezen. Kom je er ook gezellig bijzitten?

Don 16 nov 14.00-16.00u E-BOOKS INLOOPSPREEKUUR
Maak kennis met het e-book platform van de bibliotheek waarmee u e-books kunt lenen op uw pc, laptop, e-reader of tablet! Neem uw tablet of laptop met e-reader gerust mee.

Vrij 17 nov 16.00-18.00u TABLETCAFE | VRIJE INLOOP
Vrije inloop voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Neem uw eigen tablet of iPad mee. De koffie en deskundige hulp staan klaar!

Reserveer alvast in je agenda!

Don 30 nov 20u LEZING MIDDELEEUWSE MINIATUREN | Hans Saan
Kosten €2,50 met BIEBPAS|€4 niet-leden. Locatie Bibliotheek.