Nieuws

laatste artikel uit de Geulbode

Resultaat 1 - 10 (van 24)

 • Nieuws week 3

  15 januari 2018

  Nationale Voorleesdagen 2018 | Workshop Ssst! De tijger slaapt De bibliotheek bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2018. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet lezen te stimuleren. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. In onze bieb is er van 24 januari tot 3 februari een spetterend aanbod.

  Bekijk details van Nieuws week 3

 • Geulbode nieuws week 2

  10 januari 2018

  Nationale Voorleesdagen 2018 | Workshop Ssst! De tijger slaapt. De bibliotheek bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2018. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet lezen te stimuleren. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. In onze bieb zijn er van 24 januari tot 3 februari spetterende voorleesactiviteiten

  Bekijk details van Geulbode nieuws week 2

 • Geulbode nieuws week 52

  22 december 2017

  Mogelijk wist je het al maar ook Bibliotheek Meerssen verhuist straks naar het Kindcentrum. Meerssen krijgt namelijk een nieuw Kindcentrum, dat naast onderwijs ook peuterspeelzaalwerk en buitenschoolse opvang gaat bieden. Daarnaast komt onze volwaardige openbare bibliotheek in het pand.

  Bekijk details van Geulbode nieuws week 52

 • Geulbode nieuws week 51

  21 december 2017

  Bibliotheek Meerssen ontvangt kwaliteitscertificaat én toont zich toekomstbestendig

  Bekijk details van Geulbode nieuws week 51

 • Geulbode nieuws week 50

  13 december 2017

  VOORLEZEN & KNUTSELMIDDAG | Woensdag 13 december Aanstaande woensdag staat er weer een gezellige middag voor alle kids en hun ouders gepland in onze bieb. Om 14.30 uur starten we met het wekelijks voorleeshalfuurtje. Om aansluitend de middag voort te zetten aan de knutseltafels. Voor de allerkleinsten halen wij het speelgoed uit de kast deze middag. En natuurlijk staat er een kopje koffie of thee voor de papa’s en mama’s klaar. O ja, je hoeft geen lid te zijn om mee te doen dus kom maar gewoon!

  Bekijk details van Geulbode nieuws week 50

 • Geulbode nieuws week 49

  4 december 2017

  DIGITAAL STERKER WORDEN! Cursus ‘Werken met de digitale overheid’ De overheid gaat digitaal. U ook? Steeds meer informatie en diensten van instanties, gemeenten en van de landelijke overheid zijn uitsluitend digitaal te gebruiken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen en gebruik van een DigiD of het doorgeven van een verhuizing.

  Bekijk details van Geulbode nieuws week 49

 • Geulbode nieuws week 48

  29 november 2017

  Lezing Middeleeuwse miniaturen | Hans Saan | Don 30 nov 20u Gedrukte boeken hebben we pas sinds 1450 en daarvoor waren alle boeken handgeschreven: manuscripten. Wie een boek over de middeleeuwen openslaat ziet ongetwijfeld de kleurrijke afbeeldingen van miniaturen, die de luxere versies van dergelijke boeken versierden. In de loop van de tijd zijn die manuscripten steeds veranderd, aangepast aan de smaak en de mode van hun periode.

  Bekijk details van Geulbode nieuws week 48

 • Geulbode nieuws week 47

  24 november 2017

  WORKSHOP LEGO MINDSTORMS & ROBOTCOLLEGE Het thema van Nederland Leest 2017 is robotica. Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt in groten getale aan. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Nieuwsgierig? Haal het gratis boek “Ik, robot” van Isaac Asimov in november in onze bieb en doe mee aan de activiteiten.

  Bekijk details van Geulbode nieuws week 47

 • Geulbode nieuws week 46

  13 november 2017

  Op maandagavond 20 en 27 november worden in de bibliotheek twee ‘beeldende’ lezingen verzorgd door Meerssenaar Franklin Janssen. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan de Stichting i.o. ‘ñayño’. Een ideële Nederlandse stichting die gelden verwerft voor speelgoed en (medische) hulpmiddelen voor kwetsbare kinderen in Cuba.

  Bekijk details van Geulbode nieuws week 46

 • Geulbode nieuws week 45

  8 november 2017

  VOORLEZEN & KNUTSELMIDDAG | Woensdag 8 november Aanstaande woensdag staat er weer een gezellige middag voor alle kids en hun ouders gepland in onze bieb. Om 14.30 uur starten we met het wekelijks voorleeshalfuurtje. Om aansluitend de middag voort te zetten aan de knutseltafels. Voor de allerkleinsten halen wij het speelgoed uit de kast deze middag. En natuurlijk staat er een kopje koffie of thee voor de papa’s en mama’s klaar. O ja, je hoeft geen lid te zijn om mee te doen dus kom maar gewoon!

  Bekijk details van Geulbode nieuws week 45