Nieuws

laatste artikel uit de Geulbode

Resultaat 1 - 10 (van 46)

 • Geef de bibliotheek cadeau

  9 december 2019

  Op zoek naar een origineel decembercadeau? Verras iemand met een bibliotheekbon! Speciale decemberactie, bij aankoop van een cadeaubon ontvang je nu een duurzame biebtas cadeau! Naast een collectie boeken, tijdschriften, luisterboeken en/of e-books, genieten leden van een huiselijke sfeer, studie- en werkplekken én ontvangen ze korting bij activiteiten. Je bepaalt zelf de waarde van een cadeaubon. Een basisabonnement voor volwassenen kost € 24,50 en voor ouderen € 14,50 per 2020. Jeugdleden tot 18...

  Bekijk details van Geef de bibliotheek cadeau

 • Brief tarievenwijziging

  25 november 2019

  De abonnementen gaan veranderen per 1 januari 2020. Dit heeft gevolgen voor de contributie en de uitleenvoorwaarden. Wij zetten de veranderingen voor u op een rij.

  Bekijk details van Brief tarievenwijziging

 • Doe mee aan de nationale AL-cursus

  23 augustus 2019

  Artificiële of kunstmatige intelligentie is allang geen toekomstdroom meer. Wat is AI precies en waar gaat het naar toe? Wat is AI? Het is de intelligentie waarmee machines, software en apparaten zelfstandig problemen oplossen. In zekere zin imiteren ze hierbij het denkvermogen van de mens. AI-systemen volgen algoritmen, herkennen patronen en maken vervolgens zelf beslissingen. En net zoals mensen, worden zij door te oefenen steeds beter. Waarom zou ik deze cursus volgen?

  Bekijk details van Doe mee aan de nationale AL-cursus

 • Uitleentermijn

  5 juli 2019

  Vanaf 28 juni profiteert iedereen tijdelijk van de zomeractie in de bieb. Je mag het dubbele aantal materialen meenemen en ze worden automatisch voor 6 weken uitgeleend.

  Bekijk details van Uitleentermijn

 • Inleverattentie

  1 juli 2019

  Het overkomt iedereen wel eens... voordat je het weet is de inleverdatum van de geleende materialen verstreken. Je moet dan telaatgeld ofwel boete betalen. Dat kan aardig oplopen als jij of andere familieleden veel materialen hebben geleend. De Bibliotheek Meerssen biedt al haar leden een handige gratis service. Zowel jeugd- als volwassen...

  Bekijk details van Inleverattentie

 • Vanaf 1 juni de gratis app VakantieBieb, hét zomercadeau van de Bibliotheek

  6 juni 2019

  Met de VakantieBieb-app krijgen kinderen gratis toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. Er zijn dit jaar meer dan 30 titels te downloaden, en er zijn handige leeftijdscategorieën voor kinderen aan gekoppeld. Vanaf 1 juli komen de e-books voor volwassenen erbij!

  Bekijk details van Vanaf 1 juni de gratis app VakantieBieb, hét zomercadeau van de Bibliotheek

 • BETALEN MET IDEAL

  20 mei 2019

  Weet u dat u tegenwoordig makkelijk thuis kunt betalen via iDEAL? Ga naar ‘Mijn Menu’ via www.bibliotheekmeerssen.nl of gebruik de App. In ‘Mijn Menu’ kunt u uw contributie of andere openstaande bedragen betalen, of een tegoed op de bibliotheekpas zetten. Met een tegoed op de pas kunt u voordelig kopiëren en printen in de bieb, verlengen en reserveren. Na inloggen kiest u voor “Details financiële posten”. De rest wijst zich vanzelf.

  Bekijk details van BETALEN MET IDEAL

 • Read2me

  14 februari 2019

  Op 12 februari vond in Bibliotheek Meerssen de finale plaats van Read2Me, DE voorleeswedstrijd voor de brugklassen.

  Bekijk details van Read2me

 • HAAL NU JE GRATIS BOEKSTARTKOFFER ÉN WIN

  5 december 2018

  Voor kindjes t/m 1,5 jr Heb je pas een baby gekregen? Kindjes t/m 1,5 jaar kunnen gratis lid worden van onze bieb. Als extra cadeautje krijg je het oranje BoekStartkoffertje met voorleesboekjes en -tips. Maar deze maand is het extra spannend om dit koffertje te openen... In het BoekStartkoffertje kan namelijk een Gouden Wikkel verstopt zitten. De vinders ontvangen een luxe pakket van BoekStart met nog meer verrassingen voor nog meer voorleesplezier.

  Bekijk details van HAAL NU JE GRATIS BOEKSTARTKOFFER ÉN WIN

 • GEEF DE BIBLIOTHEEK CADEAU

  5 december 2018

  Bibliotheekbon & gratis tas! Op zoek naar een origineel decembercadeau? Verras iemand met een bibliotheekbon! Speciale decemberactie, bij aankoop van een cadeaubon ontvang je nu een duurzame biebtas cadeau! Naast een collectie boeken, tijdschriften, luisterboeken, DVD’s en/of e-books, genieten leden van een huiselijke sfeer, studie- en werkplekken én ontvangen ze korting bij activiteiten. Je bepaalt zelf de waarde van een cadeaubon. Een basisabonnement voor volwasssenen kost € 21,- en voor ouderen...

  Bekijk details van GEEF DE BIBLIOTHEEK CADEAU