laatste artikel uit de Geulbode

Resultaat 1 - 10 (van 36)

• BABBELEN, VOORLEZEN & KNUTSELEN MET DE BURGEMEESTER | Woe 19 sept

14 september 2018

Aanstaande woensdag komt burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz naar onze nieuwe bieb voor haar maatschappelijke stage. Ben je benieuwd naar de burgemeester of heb je een speciale vraag voor de burgemeester, voel je welkom!

Bekijk details van BABBELEN, VOORLEZEN & KNUTSELEN MET DE BURGEMEESTER | Woe 19 sept

• ZOMERPROGRAMMA OPENLUCHTFILMS

18 juni 2018

De Openluchtfilm in het park is inmiddels een jaarlijkse topper. En er is goed nieuws want deze zomer hebben we een heel programma gepland. Dus niet slechts één filmavond maar een hele reeks. We starten op vrijdag 6 juli met de film ‘Marina’. De volgende filmavonden staan gepland op 14, 21 en 28 juli, 4 en 11 augustus. Binnenkort volgt alle info.

Bekijk details van ZOMERPROGRAMMA OPENLUCHTFILMS

• VROUWENGILDE MEERSSEN ZAMELT DUIZEND EURO IN VOOR LAAGGELETTERDHEID

8 juni 2018

Het Vrouwengilde Meerssen heeft een bedrag van duizend euro geschonken aan Bibliotheek Meerssen. Het geld is bestemd voor de aanschaf van een speciale collectie boeken voor volwassen laaggeletterden. De boeken zijn in eenvoudige taal geschreven, hebben een overzichtelijke lay-out en soms plaatjes. Ook zijn er boeken met oefeningen en uitleg over taalregels.

Bekijk details van VROUWENGILDE MEERSSEN ZAMELT DUIZEND EURO IN VOOR LAAGGELETTERDHEID

• read2me voorleeswedstrijd

18 april 2018

Maar liefst 10 voorleeskampioenen streden in Limburg op 16 april 2018 om een plaats in de landelijke finale van Read2Me!, dé voorleeswedstrijd voor de brugklas.

Bekijk details van read2me voorleeswedstrijd

• BIBLIOTHEEK MEERSSEN DEELT DONALD DUCKS UIT BIJ STICHTING RUGGESTEUN!

30 maart 2018

Strips lezen is goed voor de woordenschat en het bevordert leesplezier. Gezinnen met kinderen die gebruik maken van Stichting Ruggesteun in Meerssen kregen deze week speciaal voor Pasen een gratis Donald Duck pocket! Met de actie, een samenwerking van Bibliotheek Meerssen en Cubiss, brengt de bibliotheek de kinderen een leuk én nuttig extraatje cadeau. De actie is onderdeel van een groter initiatief Cubiss in Limburg en Noord Brabant. De actie wordt in Limburg mogelijk gemaakt door de provincie Limburg.

Bekijk details van BIBLIOTHEEK MEERSSEN DEELT DONALD DUCKS UIT BIJ STICHTING RUGGESTEUN!

• Informatiemiddag passend lezen

29 maart 2018

Ervaart u problemen bij het lezen en zoekt u een oplossing? U bent van harte welkom tijdens de informatiemiddag op donderdag 19 april van 14.30 tot 16.00 uur in onze bieb. Koninklijke Visio verzorgt een informatiemiddag over verschillende vormen van lezen en leeshulpmiddelen. Visio adviseert over mogelijkheden die er zijn op het gebied van lezen voor slechtziende en blinde mensen. Naast advies over het meest geschikte leeshulpmiddel geeft Visio ook instructie in het gebruik van het hulpmiddel.

Bekijk details van Informatiemiddag passend lezen

• Nieuws week 9

28 februari 2018

Bekijk details van Nieuws week 9

• INFOBIJEENKOMST VRIJWILLIGERS TAALCAFÉ

19 februari 2018

Lijkt het jou leuk om anderstaligen te helpen met het oefenen van het Nederlands? Kom dan ook naar de informatiebijeenkomst voor vrijwilligers aanstaande woensdag 21 februari in Ontmoetingspunt De Ketel van 19.00 tot 21.00 uur.

Bekijk details van INFOBIJEENKOMST VRIJWILLIGERS TAALCAFÉ

• START NIEUWE CURSUSSEN & WORKSHOPS!

9 februari 2018

Vanaf half maart gaat er een hele reeks nieuwe cursussen van start in onze bieb. CDL Beek (Computer Doe en Leercentrum) verzorgt de cursussen m.u.v. Digisterker. Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 8 personen. Interesse in een cursus of workshop? Meld u tijdig aan via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11

Bekijk details van START NIEUWE CURSUSSEN & WORKSHOPS!

• Nieuws week 6

5 februari 2018

SCHMINK- & KNUTSELMIDDAG | Woe 7 februari Aanstaande woensdag staat de maandelijkse knutselmiddag in het teken van carnaval! Zoals altijd begint de kindermiddag met het voorleeshalfuurtje om 14.30 uur. Daarna gaan we lekker aan de slag aan de knutseltafels. En tussendoor kun je je natuurlijk mooi laten schminken, zowel je gezicht als armen deze keer want o.a. het Schminkduo is weer van de partij! Iedereen is welkom, zowel leden als niet-leden hebben vrije toegang. Tot in de bieb!

Bekijk details van Nieuws week 6