Schrijversbezoek Lieve Joris

28 maart 2019, van 20:00 tot 22:00 | Aula Stella Maris College, Parallelweg 56, Meerssen

Kosten: ENTREE INCL. DRANKJES € 10,- (niet-leden) | € 7,50 (met BIEBpas)

Literaire avond met Lieve Joris De Vlaamse schrijfster Lieve Joris bezoekt dit jaar Meerssen tijdens de Boekenweek 2019. Ze wordt geïnterviewd door Jet van Aalst. Aanmelden via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl.

 

In haar boek Terug naar Neerpelt (sept. 2018) keert Lieve Joris terug naar het Vlaanderen van haar jeugd, naar het huis aan het kanaal in Neerpelt waar ze opgroeide als middelste van een woelig gezin van negen, en vertelt ze het verhaal waar ze jarenlang omheen reisde. Joris' eerdere werk voert ons het hart van complexe landen binnen, maar ook van de angsten en dromen van hun bewoners. Zij is een gewetensvol en onversaagd reiziger, die zich vastbijt in haar onderwerp en vaak een blijvende band aangaat met haar hoofdpersonages. België’s oud-kolonie Congo is een terugkerend thema in haar oeuvre. In Op de vleugels van de draak gaat zij op zoek naar de relatie tussen China en Afrika. Ook de Arabische wereld oefent een grote aantrekkingskracht op haar uit. De poorten van Damascus, waarin Joris haar vriendschap beschrijft met de Syrische Hala, is vandaag actueler dan ooit.

Signeersessie

In de pauze is er de mogelijkheid om een boek te kopen en/of te laten signeren door Lieve Joris. Boekhandel de Tribune heeft ook een Boekenweekgeschenk voor iedereen die tijdens deze literaire avond een boek koopt.

De avond wordt aangeboden door Stella Academia.