LEZING BLOCKCHAIN EN BITCOIN: HET VERHAAL ACHTER DE HYPE

11 januari 2019, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Meerssen

Kosten: Kosten: € 2,50 leden | € 4,- niet-leden | gratis voor Vrienden van de Bibliotheek Meerssen

Tijdens deze avondlezing zal Jeroen van Oerle onderwerpen omtrent blockchain en cryptocurrencies, zoals bv. bitcoin, behandelen. Het doel is om de hype rond cryptocurrencies weg te halen en in te zoomen op de fundamentele basis. Onderwerpen die aan bod komen zijn: een uitleg van wat blockchain technologie is, waar de verschillen zitten tussen blockchain en cryptocurrencies, wat de onderliggende factoren zijn om de waarde van cryptocurrencies te kunnen bepalen, praktijk toepassingen van blockchain technologie en het perspectief op cryptocurrencies en blockchain technologie vanuit een belegger.

Jeroen van Oerle begon zijn studie aan het Stella Maris College in Meerssen. Tijdens zijn bachelor periode aan de Universiteit van Maastricht heeft hij twee bachelors afgesloten met drie majors: finance, accounting en business-econometrie. Hij heeft zijn master in Financial Economics cum-laude behaald aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarnaast is Van Oerle CFA (Certified Financial Analyst) gecertificeerd door de daarvoor benodigde studie aan het CFA-Institute af te ronden.

Na zijn studie is hij gaan werken voor Robeco en op dit moment is hij de portfolio manager van het “Robeco Global FinTech Equities” fonds dat binnen het Robeco Trend-beleggen team wordt beheerd. Naast portefeuille beheer onderzoekt hij ook trends binnen de financiële sector. Hierover zijn White papers geschreven die vrij verkrijgbaar zijn op www.robeco.com. Een whitepaper op Blockchain werd bijvoorbeeld reeds in 2016 gepubliceerd en is nog steeds actueel. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn meerdere persberichten verschenen, zoals deze in het NRC: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/12/11/liever-een-elektronische-euro-dan-een-bitcoin-a1584433.
Door zijn onderzoek is Van Oerle ook actief betrokken bij de implementatie van nieuwe technologieën binnen de vermogensbeheer sector. Zo heeft hij in 2016 een Blockchain project gemanaged namens Robeco en is hij op dit moment bezig met het implementeren van artificial-intelligence binnen de onderzoeksmethoden van het fundamenteel beleggingsproces. Van Oerle is in augustus commissaris geworden bij Modex Tech., een blockchain en smart-contract softwarebedrijf uit Londen.