Resultaat 1 - 10 (van 285)

• Klik & Tik cursus Bekijk details

Van 13:00 tot 14:00 | Elke week | Bibliotheek Meerssen, op woensdag

Bankzaken regelen, zoeken naar een leuke vakantiebestemming of een DigiD aanvragen: het gaat tegenwoordig bijna allemaal via internet. Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik iets voor jou. Klik & Tik is een oefenprogramma dat begint bij het begin. Je leert typen, e-mailen en gaat het internet op. En dan ga je stap voor stap in je eigen tempo verder.

wo 13 nov

• Wekelijks voorleeshalfuurtje Bekijk details

Van 14:30 tot 15:00 | Elke week | jeugdafdeling

Elke woensdag wordt er in de bieb een mooi verhaal voorgelezen, het is gezellig maar ook van belang voor de ontwikkeling. Zowel voor jongere als oudere kinderen, aarzel niet en kom er gezellig bij zitten.

wo 13 nov

• Klik & Tik Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | Bibliotheek Meerssen, op donderdag

• Digicafé Bekijk details

Van 10:15 tot 12:15 | Elke week | Bibliotheek Meerssen

Heeft u vragen over de computer, e-reader, mobiel, tablet, iPad en de toepassingen ervan? Of heeft u problemen met uw mobiele toestel en komt u er zelf niet uit? Kom naar het Digicafé, daar worden uw vragen beantwoord en zoeken we samen naar een oplossing. Alleen op afspraak!

• Klik & Tik cursus Bekijk details

Van 11:30 tot 12:30 | Elke week | Bibliotheek Meerssen, op donderdag

• CURSUS OMGAAN MET EEN TABLET Bekijk details

Van 13:30 tot 15:45 | Elke week | Bibliotheek Meerssen

Wilt u leren hoe u kunt omgaan met een tablet ? Wilt u informatie kunnen opzoeken, via de bank uw betalingen verrichten of films kijken? Muziek beluisteren of e-mails en foto’s versturen? Volg dan de cursus ‘Omgaan met een tablet’. In vier middagen wordt u wegwijs gemaakt op uw tablet. De cursus wordt georganiseerd door het Computer Doe- en Leercentrum (CDL) in samenwerking met de bibliotheek Meerssen.

do 14 nov

• Workshop ‘Natuurlijk de winter door’ Hoestsiroop & Bodybutter t.b.v o.a. droge huid maken Bekijk details

Van 15:00 tot 17:15 | Bibliotheek Meerssen

Maak je eigen verzorgingsproducten. Natuurlijke verzorgingsproducten hebben vele voordelen ten opzichte van chemische producten. Het is niet alleen milieuvriendelijker maar ook vriendelijker voor je lichaam en portemonnee. Wil je gezonde, natuurlijke producten zelf maken én inzicht krijgen wat de natuur ons biedt? In deze workshops ga je zelf aan de slag en maak je met een paar ingrediënten een natuurlijke booster. Natuurlijk neem je de zelfgemaakte producten ook mee naar huis, inclusief de recepten. De workshops worden verzorgd door meester herborist Claude Hollebecque.

• Taalspreekuur Bekijk details

Van 15:00 tot 17:00 | Elke week | Bibliotheek Meerssen

Iedereen die beter wil leren lezen, schrijven of spreken kan naar het digiTaalspreekuur komen. Samen zoeken we naar een geschikte cursus, activiteit of begeleider. Wil je taalvrijwilliger worden of heb je vragen over computerles? Ook dan kun je bij het spreekuur terecht. Aanmelden niet nodig.

vr 15 nov

• Taalcafé Bekijk details

Van 15:00 tot 17:00 | Elke week | Bibliotheek Meerssen

Wil je beter Nederlands leren? Kom dan naar het Taalcafé in onze bieb! In het Taalcafé drinken we samen een kopje koffie en oefenen we met de Nederlandse taal. We praten, lezen en schrijven of doen een taalspelletje. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig.

vr 15 nov

• Instapcursus werken met digitale foto's Bekijk details

Van 10:00 tot 12:15 | Elke week | Bibliotheek Meerssen

Bedoeld voor beginners in de digitale fotografie. In zeven ochtenden wordt u wegwijs gemaakt op uw camera en het organiseren en bewerken van foto's. De cursus wordt georganiseerd door het Computer Doe- en Leercentrum (CDL) in samenwerking met de bibliotheek Meerssen.

ma 18 nov