Resultaat 1 - 10 (van 354)

• Wekelijks voorleeshalfuurtje Bekijk details

Van 14:30 tot 15:00 | Elke week | jeugdafdeling

Elke woensdag wordt er in de bieb een mooi verhaal voorgelezen, het is gezellig maar ook van belang voor de ontwikkeling. Zowel voor jongere als oudere kinderen, aarzel niet en kom er gezellig bij zitten.

• VOORLEZEN & KNUTSELEN Bekijk details

Van 13:30 tot 15:00 | Bibliotheek Meerssen

Zoals altijd begint de kindermiddag met het voorleeshalfuurtje om 13.30 uur. Daarna gaan we lekker aan de slag aan de knutseltafels. Iedereen is welkom, zowel leden als niet-leden hebben vrije toegang. Tot in de bieb! Woensdag 22 mei staat in het teken van de Annie M.G. Schmidt week.

Van 13:00 tot 14:00 | Elke week | Bibliotheek Meerssen, op woensdag

Bankzaken regelen, zoeken naar een leuke vakantiebestemming of een DigiD aanvragen: het gaat tegenwoordig bijna allemaal via internet. Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik iets voor jou. Klik & Tik is een oefenprogramma dat begint bij het begin. Je leert typen, e-mailen en gaat het internet op. En dan ga je stap voor stap in je eigen tempo verder.

• Oefenuur taal Bekijk details

Van 11:30 tot 12:30 | Bibliotheek Meerssen

Kom in de bieb oefenen met taal op de computer! Wij hebben taalprogramma’s op elk niveau. Je werkt in je eigen tempo. Een getrainde vrijwilliger helpt je en geeft advies. Elke woensdag van 11.30 tot 12.30 uur. Gratis, maar vooraf aanmelden

• CURSUS ‘IK LOG NU ZELF IN MET DIGID’ Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Meerssen

Steeds meer administratieve zaken kun je online regelen. Je kunt bijvoorbeeld huurtoeslag aanvragen, een verhuizing doorgeven of je zorgverzekering wijzigen. En natuurlijk je belastingaangifte doen. Hiervoor heb je een DigiD nodig. In deze cursus leer je in vier lessen hoe je een DigiD veilig kunt gebruiken. We oefenen met het gebruik van overheidswebsites en de website van de Gemeente Meerssen. Vooraf aanmelden via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl

• Klik & Tik Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | Bibliotheek Meerssen, op donderdag

do 23 mei

Van 11:30 tot 12:30 | Elke week | Bibliotheek Meerssen

do 23 mei

• Taalspreekuur Bekijk details

Van 15:00 tot 17:00 | Elke week | Bibliotheek Meerssen

Iedereen die beter wil leren lezen, schrijven of spreken kan naar het digiTaalspreekuur komen. Samen zoeken we naar een geschikte cursus, activiteit of begeleider. Wil je taalvrijwilliger worden of heb je vragen over computerles? Ook dan kun je bij het spreekuur terecht. Aanmelden niet nodig.

vr 24 mei

• Taalcafé Bekijk details

Van 15:00 tot 17:00 | Elke week | Bibliotheek Meerssen

Wil je beter Nederlands leren? Kom dan naar het Taalcafé in onze bieb! In het Taalcafé drinken we samen een kopje koffie en oefenen we met de Nederlandse taal. We praten, lezen en schrijven of doen een taalspelletje. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig.

vr 24 mei

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | Bibliotheek Meerssen, op maandag