Resultaat 1 - 10 (van 145)

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | Bibliotheek Meerssen

Bankzaken regelen, zoeken naar een leuke vakantiebestemming of een DigiD aanvragen: het gaat tegenwoordig bijna allemaal via internet. Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik iets voor jou. Klik & Tik is een oefenprogramma dat begint bij het begin. Je leert typen, e-mailen en gaat het internet op. En dan ga je stap voor stap in je eigen tempo verder.

ma 20 nov

• “SI, SE PUEDE” , Havana na de orkaan Irma Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | Bibliotheek Meerssen

De impact van de orkaan Irma in september jl. kreeg in Nederland vooral aandacht door de grote vernielingen op het eiland Sint Maarten. Minder bekend waren de gevolgen voor Cuba, waar over een breedte van zo’n 700 kilometer het noordelijke kustgebied zwaar getroffen werd. Eén week na Irma reisde Franklin Janssen naar Havana af. De Cubaanse hoofdstad werd nét niet vol getroffen door de orkaan maar kreeg wel een behoorlijke tik mee. Vijftien mensen stierven en vele tientallen raakten gewond.

ma 20 nov

• Wekelijks voorleeshalfuurtje Bekijk details

Van 14:30 tot 15:00 | Elke week | jeugdafdeling

Elke woensdag wordt er in de bieb een mooi verhaal voorgelezen, het is gezellig maar ook van belang voor de ontwikkeling. Zowel voor jongere als oudere kinderen, aarzel niet en kom er gezellig bij zitten.

wo 22 nov

• Sinterklaasschoentje knutselen Bekijk details

Van 15:00 tot 15:45 | Bibliotheek Meerssen

Sinterklaasschoentje knutselen en geef hem een mooi plekje in de bieb (ophalen woe 6 dec)

wo 22 nov

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | Bibliotheek Meerssen

do 23 nov

• E-books inloopspreekuur Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week

Bent u in het bezit van een iPad, e-reader of tablet en heeft u advies nodig over hoe u e-books kunt lezen op dit apparaat? Kom dan naar het inloopspreekuur. Wij vertellen u er alles over zodat u volledig geïnformeerd naar huis gaat.

do 23 nov

• Tabletcafé Bekijk details

Van 16:00 tot 17:30 | Elke week | Leescafé

Vragen over uw Tablet? Instellingen verbeteren? Samen met andere tabletbezitters leuke apps ontdekken en tips en trucs delen? Dan is het Tablet Café wat voor u! Onder deskundige begeleiding en het genot van een kopje koffie kunt u ontdekken hoe u uw tablet slim kunt gebruiken. Samen met andere gebruikers kun u apps uitwisselen en deelt u tips en trucs.

vr 24 nov

• WORKSHOP LEGO MINDSTORMS | Programmeren met robots Een workshop voor ouder & kind samen! Bekijk details

Van 09:45 tot 11:15 | Bibliotheek Meerssen

Programmeren met robots Een workshop voor ouder & kind samen! Wie is er niet opgegroeid met Lego? Lego Mindstorms is her programmeren met Lego Robots. Robots zijn namelijk niet mee weg te denken en zijn inmiddels overal. Voor programmeren is dan ook veel belangstelling. In deze workshop gaan ouder en kind samen aan de slag. Leer en ontdek spelenderwijs programmeren en nieuwe uitdagingen. Een uitdagende workshop voor jong en oud! Ook een workshop om 11.30 - 13.00 uur

za 25 nov

Van 14:00 tot 15:00 | Elke week | Bibliotheek Meerssen

ma 27 nov

• EL ARTE MODERNO CUBANO, Hedendaagse moderne kunst in Cuba Bekijk details

Van 19:30 tot 22:00 | Bibliotheek Meerssen

Wie in Havana het ‘Palacio de Bellas Artes’ bezoekt zal aangenaam verrast worden door de variatie die dit land kent op het gebied van de moderne kunst. Na de dekolonisatie in de 19e eeuw is het land een geliefde bestemming van Europese en Noord en Zuid Amerikaanse kunstenaars. Ook is er een bloeiende Afro-Cubaanse cultuur, voortkomend uit het slavernijverleden. Door dit alles is er een betrekkelijk rijk kunstklimaat ontstaan dat niet wordt onderbroken door de revolutie van Fidel Castro c.s. in 1959.

ma 27 nov