Resultaat 1 - 10 (van 206)

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | Bibliotheek Meerssen, op maandag

Bankzaken regelen, zoeken naar een leuke vakantiebestemming of een DigiD aanvragen: het gaat tegenwoordig bijna allemaal via internet. Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik iets voor jou. Klik & Tik is een oefenprogramma dat begint bij het begin. Je leert typen, e-mailen en gaat het internet op. En dan ga je stap voor stap in je eigen tempo verder.

ma 27 jan

Van 13:00 tot 14:00 | Elke week | Bibliotheek Meerssen, op woensdag

• Wekelijks voorleeshalfuurtje Bekijk details

Van 14:30 tot 15:00 | Elke week | jeugdafdeling

Elke woensdag wordt er in de bieb een mooi verhaal voorgelezen, het is gezellig maar ook van belang voor de ontwikkeling. Zowel voor jongere als oudere kinderen, aarzel niet en kom er gezellig bij zitten.

• Voorstelling Mopperdemopperdemopper Bekijk details

Van 14:30 tot 15:30 | Bibliotheek Meerssen

Van 22 januari tot en met 1 februari 2020 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen verwelkomen we een bijzondere gast in onze bieb: Moppereend. ‘Mopperdemopperdemopper’ voor kinderen vanaf 2 jaar. Tot in de bieb!

• Klik & Tik Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | Bibliotheek Meerssen, op donderdag

• Digicafé Bekijk details

Van 10:15 tot 12:15 | Elke week | Bibliotheek Meerssen

Heeft u vragen over de computer, e-reader, mobiel, tablet, iPad en de toepassingen ervan? Of heeft u problemen met uw mobiele toestel en komt u er zelf niet uit? Kom naar het Digicafé, daar worden uw vragen beantwoord en zoeken we samen naar een oplossing. Alleen op afspraak!

Van 11:30 tot 12:30 | Elke week | Bibliotheek Meerssen, op donderdag

• Gratis Poëzieavond Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Meerssen

In het kader van de Poëzieweek 2020 verzorgen wij donderdag 30 januari een gezellige poëzieavond in de bieb, tussen de boeken. Dichters van o.a. het Schrijvers Podium Valkenburg komen hun eigen werk voordragen. Sommige gedichten zijn in het dialect, andere worden begeleid met muziek of foto’s. Kom ook genieten! De avond start om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Interesse? Graag vooraf aanmelden via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11.

• Taalspreekuur Bekijk details

Van 15:00 tot 17:00 | Elke week | Bibliotheek Meerssen

Iedereen die beter wil leren lezen, schrijven of spreken kan naar het digiTaalspreekuur komen. Samen zoeken we naar een geschikte cursus, activiteit of begeleider. Wil je taalvrijwilliger worden of heb je vragen over computerles? Ook dan kun je bij het spreekuur terecht. Aanmelden niet nodig.

vr 31 jan

• Taalcafé Bekijk details

Van 15:00 tot 17:00 | Elke week | Bibliotheek Meerssen

Wil je beter Nederlands leren? Kom dan naar het Taalcafé in onze bieb! In het Taalcafé drinken we samen een kopje koffie en oefenen we met de Nederlandse taal. We praten, lezen en schrijven of doen een taalspelletje. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig.

vr 31 jan