Start nieuwe cursus DigiD

4 september 2023, van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Meerssen

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In september start een nieuwe cursus Veilig werken met DigiD. In deze cursus leer je hoe je een DigiD gebruikt om in te loggen bij allerlei websites van de overheid en de zorg. Deelname aan de cursus is gratis.

Aangifte doen bij de Belastingdienst, een verhuizing doorgeven bij de gemeente of huurtoeslag aanvragen? Steeds meer zaken regel je via internet en je DigiD. Veel mensen weten dit niet of vinden dit lastig. In de gratis cursus Veilig werken met DigiD leer je hoe je een DigiD gebruikt om in te loggen bij allerlei websites. Je oefent met websites van de overheid, gemeente, ziektekostenverzekering, huisarts.  Er is ruimte om vragen te stellen over je eigen situatie.  

Bibliotheek Meerssen biedt in samenwerking met de Gemeente Meerssen deze beginnerscursus aan. Deze cursus helpt u op weg. De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten en wordt gegeven door gecertificeerde docenten. De cursus start op 4 september van 10.00-12.00 uur en omvat 2 bijeenkomsten (4 en 8 september), u kunt zich aanmelden voor 25 augustus bij de bieb. De cursus incl. boek is gratis. Graag tijdens de cursus meenemen uw Digi-D gebruikersnaam en wachtwoord, uw mailadres en wachtwoord.
In de cursus gaat u ook veel zelf oefenen. Het is daarom belangrijk dat u al een beetje kunt werken met computer en internet. Tip! Heeft u geen ervaring met computers en internet. Volg dan eerst de basis computercursus Klik & Tik in onze bieb!
Interesse? Aanmelden kan via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl.