Afhaalbieb & Bezorgbieb

De afhaalbieb & bezorgbieb

Natuurlijk is de bibliotheek 24/7 online bereikbaar via onlinebibliotheek.nl, maar soms lees je liever een boek van papier. De afhaalbieb en bezorgbieb gaat van start in Bibliotheek Meerssen.

Voor wie is deze service bedoeld?

De service is bedoeld voor alle leden van Bibliotheek Meerssen. Ken je iemand die graag leest, maar waarbij digitaal bestellen/ lezen niet lukt, bied dan je hulp aan en/of wijs hem of haar op deze service. De bezorgservice is uitsluitend bedoeld voor mensen die tot de risicogroep behoren en het huis niet kunnen of mogen verlaten.

Hoe werkt het?

Je stuurt een mail naar info@bibliotheekmeerssen.nl of belt 043-3642411.
Vermeld in je mail of telefoongesprek:

 1. Je contactgegevens

  Je naam, adres, telefoonnummer en lenersnummer (24310... rechtsonder op je pas)
   

 2. De titels van de gewenste boeken

  De titels van maximaal vijf boeken. De boeken moeten in Bibliotheek Meerssen thuis staan. Vanwege corona kunnen we de boeken niet van een andere vestiging laten komen.Geef duidelijk aan als het om een luisterboek of grootletterboek gaat.

  Tip: check van tevoren al op bibliotheekmeerssen.nl in de catalogus of je boeken op voorraad zijn in jouw vestiging.
   

 3. De afhaalbieb of bezorgbieb

  Geef aan of de boeken door jou kunnen worden opgehaald (afhaalbieb) of bezorgd moeten worden (bezorgbieb).  

Verrassingsboek?

Soms is een boek niet in huis. We geven dan graag een verrassingsboek mee, zodat je toch iets te lezen hebt. Wil je geen verrassing? Laat het ons dan weten.

 

Wanneer kan ik de boeken afhalen?

Je ontvangt van ons daarna zo snel mogelijk een mail of telefonisch een dag met een tijdstip waarop je de boeken kunt komen halen. Ze liggen voor je klaar in de entreehal, zodat je de boeken in het tasje maar hoeft te pakken. Uitlenen hebben wij al voor je gedaan. Jouw naam staat op het tasje.  

 Bezorgen is op afspraak.

 

Kan ik ook boeken terugbrengen?

Wil je boeken inleveren, dan kan dat via de boekenbrievenbus.  

Veiligheid

Als de overheid de maatregelen rondom het coronavirus aanscherpt, kan de service per direct gesloten worden. Voor ons aller veiligheid vragen wij je strikt aan onze aanwijzingen te houden. Wij behouden ons het recht voor je uit te sluiten van de service als je dat niet doet.

Tot slot: blijf gezond!