• E-books

    In het huidige digitale tijdperk wordt het lezen van elektronische boeken steeds populairder. Daarom gaat de Bibliotheek nu ook e-books aanbieden. 

  • Databanken

    Bibliotheek Meerssen heeft abonnementen op een groot aantal databanken. Databanken zijn verzamelingen met gegevens over een bepaald onderwerp waarin snel gezocht kan worden. Deze digitale abonnementen zijn, met een enkele uitzondering, alléén toegankelijk in de bibliotheekvestigingen.

  • Muziek

    Alles over muziek zoals actueel muzieknieuws, luistertips, nieuwe albums en toegang tot de collectie van Muziekweb. 

Aanraders

Leeslijsten

Om jullie in deze tijd een steuntje in de rug te geven, stellen wij de komende weken thematische leeslijsten samen. Deze leeslijsten kunnen als inspiratie dienen of helpen bij het kiezen van titels voor jullie leeslijst. Hieronder kun je de thematische leeslijsten downloaden. Veel plezier ermee!

Programmeren in de bieb

Zin om  te programmeren? Op de 1e etage in de bieb kun je 1 keer in de maand komen prgrammeren in de CoderDojo. 

lees meer

Jongerenliteratuurplein

Je vindt hier volop informatie over boeken en schrijvers voor jongeren vanaf 15 jaar. En niet te vergeten boekennieuwtjes, wekelijks een leestip en maandelijks een schrijversinterview en een gedicht. 

Mijn gegevens

Verleng je geleende materialen en/of beheer je persoonlijke gegevens. 

Gratis bibliotheekabonnement

Wist je dat je tot en met je 17e gratis lid bent van de bibliotheek? Je kunt je inschrijven in de bibliotheek.Eenmalige inschrijfkosten €3,00. Dat moet wel samen met (een van) je ouders, want zij moeten een geldig legitimatiebewijs laten zien.