Daisyspeler

Slechtzienden en kinderen met een leeshandicap kunnen gratis kennismaken met een daisyspeler. De daisyspeler kan in de Bibliotheek Meerssen uitgeprobeerd worden.

De daisyspeler is een gebruiksvriendelijk apparaat dat speciaal is ontworpen voor mensen met een visuele handicap of dyslexie. Op de daisyspeler kunnen speciale daisy-roms afgespeeld worden; cd’s waar boeken op ingesproken zijn. Gesproken boeken dus. Het verschil met een luisterboek is dat er op een daisyrom 24 uur gesproken tekst past. Bij een gewone cd is dit veel minder en zijn er meerdere cd’s nodig voor één boek. Bovendien is de daisyspeler erg eenvoudig te bedienen door zijn extra grote knoppen.  

Gratis kennismaking

De bibliotheek heeft een daisy speler in haar bezit. Je mag de daisy speler drie weken lenen. Zo kun je zelf ervaren of dit voor jou een geschikt middel is om boeken te beluisteren. Om hiervan gebruik te kunnen maken hoef je geen lid te zijn van de bibliotheek. Wel vragen wij je om een legitimatiebewijs (met naam en adres) te tonen en om een uitleenverklaring te tekenen. Als de daisyroms voor jou een uitkomst blijken, kun je de daisyspeler aanvragen bij je zorgverzekeraar. Deze wordt meestal volledig vergoed.

Interesse

Wil je weten of de daisyspeler iets voor jou is? Maak dan van te voren een afspraak met de bibliotheek 043-3642411

De uitleg van het gebruik van een daisyrom kan namelijk wat tijd in beslag nemen.

Ben je reeds in het bezit van een daisyspeler?

De bibliotheek heeft ook een aardige collectie daisyroms in huis. Het lenen van een daisyrom is gratis voor bibliotheekleden.