Jongeren | 12-18 jaar

Jeugd & Jongeren

  • Boeken op onderwerp

    Populaire jongerenboeken op onderwerp

  • Bekijk wat er voor jou te doen is.

  • Lezen voor de lijst

    Vind een boek dat bij je past.


📚 Nieuwe boeken

Naar boeken op onderwerp📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar de online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je een rijk aanbod van digitale titels. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op je tablet of telefoon.

Lezen met dyslexie

link naar makkelijk lezen pagina

Ben je dyslectisch? Dan is lezen soms een extra uitdaging. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen voor je. Kijk hier voor karaokeboeken en boeken die je makkelijk kunt lezen. 

Online skills

Naar isdatechtzo.nl

Niet alles wat op het internet staat is waar. Hoe weet jij of informatie betrouwbaar is? Op isdatechtzo.nl leer je alles over bewerkte foto's en ander nepnieuws. 

Zoek en vind historische info

Zoek en vind in Delpher

Benieuwd wat er in het nieuws was op jouw geboortedag? Op delpher.nl vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. 

Theorie-examen oefenen

Oefen voor je theorie-examen

Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt oefenen voor je theorie-examen. Succes!

Werkstuk & Spreekbeurt

Werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Wij zetten op een rij welke boeken, filmpjes of websites je kunt gebruiken. 

Verborgen verhalen

De Verborgen Verhalen worden gepubliceerd in de gratis Ubisoft Special-app voor Android en iOS.
Het Verborgen Verhaal ‘Het grootse feest voor Bent’ van Ronald Giphart is te lezen in de app, net als ‘Alf’ van Margje Woodrow.

In de app lees je over nieuwe games, bijbehorende verhaallijnen en hun hoofdpersonages. Je krijgt ook meer uitleg over historische termen en gebeurtenissen uit het verhaal. De app linkt daarnaast naar een leestippagina met e-books uit de online Bibliotheek, die passen bij de verhalen van Giphart en Woodrow.