LEZING DE POEPDOKTER | Gezond van mond tot kont

Gepubliceerd op: 14 augustus 2017 10:32

Wist je dat je meer bacteriën in je lichaam hebt dan eigen cellen? En dat je darmflora een enorme invloed heeft op je weerstand, je energieniveau, je huid en zelfs je gewicht?

In deze lezing vertelt De Poepdokter, Nienke Tode-Gottenbos, op luchtige wijze over het belang van de darmflora en darmgezondheid. Je leert over de spijsvertering en natuurlijk hoe je je buik en bacteriën tevreden kunt houden. Want als jij goed voor je bacteriën zorgt, zorgen zij goed voor jou!
Nienke Tode-Gottenbos is darmfloratherapeut en eigenwijs voedingskundige. Ze is bekend als De Groene Vrouw en auteur van de bestseller De Poepdokter - Gezond van Mond tot Kont en De Poepdokter - Bakt ze Bruin.
Een lezing van de Poepdokter staat garant voor veel kennis én humor, maar ook vooral voor een praktische insteek met veel tips over een eenvoudig gezond leven. Ook als je geen klachten hebt maar gewoon gezond wilt blijven!
De lezing vindt plaats op woensdag 20 september van 19.30 tot 22.00 uur bij bibliotheek Meerssen.
Tickets (incl. een drankje in de pauze) bedragen €5,- met BIEBPAS en €7,50 voor niet-leden.
Aanmelden vooraf verplicht via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11.

POPPENKASTVOORSTELLING IN DE TUIN | Avontuur in het kabouterbos
Om samen de zomervakantie goed af te sluiten verzorgt de bieb op woensdag 23 augustus een gezellige poppenkastvoorstelling in de tuin van de bieb. De voorstelling ‘Avontuur in het kabouterbos’ speelt van 14.30 tot 15.30 uur. Niet getreurd, ook als het weer niet meezit dan gaat de voorstelling gewoon binnen door! Onder hoge bomen, tussen de varens, diep in het bos, zie je heel soms de kabouters op het zachte mos. Luister en kijk maar allemaal, hier komt een speciaal verhaal. Papa kabouter maakt ondanks de rommel in het bos een heerlijke maaltijd. Als de ketel met eten gestolen wordt door een ondeugende
bosbewoner dan komt Nisse, de oudste kabouterjongen, in actie. Of je het gelooft of niet, kabouters bestaan!
Voor alle kinderen vanaf 3 jaar.
Kaartjes via 043 364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl. Komen jullie ook?

OPENLUCHTFILM | Nieuwe datum met uitwijklocatie
Yes, de nieuwe datum voor de openluchtfilm is bekend! Vrijdag 8 september om 20.00 uur staat de film Hasta la Vista! gepland in het Proosdijpark in Meerssen. En deze keer gaat hij zeker door want bij regen draait de film binnen bij de bibliotheek. Iedereen is welkom, zowel leden als niet-leden,
aanmelden is overbodig en de film is gratis toegankelijk. Updates via Facebook. Neem dekens, stoelen en snacks zelf mee!
De avond wordt verzorgd door de Vrienden van de Bibliotheek.

Juli|aug  ZOMERBOEKENMARKT
Locatie: Bibliotheek. Op = op!

Woe 9 aug 14.30-15.00u
VOORLEESHALFUURTJE
Elke woensdag wordt er op de jeugdafdeling een mooi verhaal voorgelezen. Kom je er ook gezellig bijzitten?

Don 10 aug 14.00-16.00u
E-BOOKS INLOOPSPREEKUUR
Maak kennis met het e-book platform van de bibliotheek waarmee u e-books kunt lenen op uw pc, laptop, e-reader of tablet! Neem uw tablet of laptop met e-reader gerust mee.

Juli|aug|sept
EXPOSITIE | Kunstgroep BKB exposeert in de bibliotheek
Gratis toegankelijk voor iedereen, tijdens openingstijden bibliotheek.

Reserveer alvast in uw agenda

Woe 23 aug 14.30u
POPPENKASTVOORSTELLING IN DE TUIN | Avontuur in het kabouterbos
Vanaf 3 jaar. Gratis! Locatie: In de tuin bij Bibliotheek Meerssen. Vooraf aanmelden bij de bieb.

Ma 4 sept en Don 7 sept
START KLIK & TIK | Computercursus voor beginners
Wekelijkse oefenuren onder begeleiding: maandag 14-15u & donderdag 10-11u. Vooraf aanmelden bij de bieb!

Vrij 8 sept 20u
OPENLUCHTFILM Hasta la Vista!
Gratis toegang voor iedereen! Locatie: Proosdijpark Meerssen.

Woe 20 sept 19.30u
LEZING De Poepdokter | Gezond van mond tot kont
Info volgt! Locatie: Bibliotheek Meerssen.