Geulbode nieuws week 37 2017

Gepubliceerd op: 11 september 2017 10:03

VOORLEZEN & KNUTSELMIDDAG | Woensdag 13 september Voorlezen is belangrijk, dat weet iedereen. Toch vinden veel ouders het lastig om hiermee te beginnen. Op welke leeftijd start je met voorlezen?

En welke boeken kies je? Wil je meer weten? Aanstaande woensdag kun je na het wekelijks voorleeshalfuurtje om 14.30 uur terecht bij onze jeugdbibliothecaris. De kinderen kunnen in de tussentijd lekker aan de slag bij het knutselen. Al met al een gezellige middag in de bieb voor groot en klein. Kom ook een langs, de koffie staat klaar!

RONDLEIDING VALKENBURG | Ontdek vernieuwd Valkenburg | 22 sep 18.30u

Ongetwijfeld bent u wel eens in Valkenburg geweest. Valkenburg is een oude stad en al in de 11e eeuw wordt de naam genoemd. Maar ook vóór deze periode woonden er al mensen in de Geulvallei. De laatste jaren is er veel veranderd in Valkenburg. Tijdens een rondleiding, verzorgd door Henk Kwakkernaat, wordt u op de hoogte gebracht. De rondleiding volgt de contouren van de vestingstad met bijzondere aandacht voor de recent gerestaureerde en gereconstrueerde stadspoorten.
De rondleiding op vrijdag 22 september duurt 1,5 tot 2 uur. We starten om 18.30u bij restaurant ‘Leeuw aan de brug’, Theodoor Dorrenplein 22 te Valkenburg. Bij regenweer wijken we uit naar het restaurant bij de kasteelruïne en verzorgt Henk Kwakkernaat een PowerPoint over het thema Vesting Valkenburg. Voor mensen die slecht ter been zijn, kan eventueel een rustpunt ingelast worden.
Het ticket (incl. drankje) bedraagt met BIEBpas €2,50 en €4,- voor niet-leden. Vooraf aanmelden bij de bieb via info@bibliotheekmeerssen.nl of via
043 364 24 11. Er is slechts plaats voor 20 personen dus vol = vol. De rondleiding wordt aangeboden door Stella Academia.

LEZING DE GROENE VROUW | Gezond van mond tot kont

Wist je dat je meer bacteriën in je lichaam hebt dan eigen cellen? En dat je darmflora een enorme invloed heeft op je weerstand, je energieniveau, je huid en zelfs je gewicht? In deze lezing vertelt De Poepdokter, Nienke Tode-Gottenbos, op luchtige wijze over het belang van de darmflora en darmgezondheid. Je leert over de spijsvertering en natuurlijk hoe je je buik en bacteriën tevreden kunt houden. Want als jij goed voor je bacteriën zorgt, zorgen zij goed voor jou!
Nienke Tode-Gottenbos is darmfloratherapeut en voedingskundige. Ze is bekend als De Groene Vrouw en auteur van de bestseller De Poepdokter - Gezond van Mond tot Kont en De Poepdokter - Bakt ze Bruin. Een lezing van de Poepdokter staat garant voor veel kennis én humor, maar ook vooral voor een praktische insteek met veel tips over een eenvoudig gezond leven.
Ook als je geen klachten hebt maar gewoon gezond wilt blijven!
De lezing vindt plaats op woensdag 20 september van 19.30 tot 22.00 uur bij bibliotheek Meerssen.
Tickets (incl. een drankje in de pauze) bedragen €5,- met BIEBPAS en €7,50 voor niet-leden.
Aanmelden vooraf verplicht via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11.

BIBLIOTHEEK TEKENT ‘TAALAKKOORD LAAGGELETTERDHEID’

Op dinsdag 5 september 2017 heeft Bibliotheek Meerssen gezamenlijk het Taalakkoord voor de aanpak van laaggeletterdheid ondertekend in Maastricht. Samen met de gemeenten Maastricht en Heuvelland, met ROC Leeuwenborgh, Heuvellandbibliotheken, Centre Ceramique, Trajekt, Cubiss Limburg, Stichting Lezen & Schrijven, MEE Zuid Limburg, Kenniscentrum Empowerment Maastricht, MVV Maastricht en GGD Zuid Limburg werd het taalakkoord ondertekend met als doel om gezamenlijk laaggeletterdheid in Maastricht en Heuvelland aan te pakken. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en rekenen.
De aangesloten partijen zetten in op het creëren van meer aandacht voor het probleem en zij proberen zoveel mogelijk laaggeletterden te helpen met het vinden van een taalcursus. Daarnaast zorgen ze voor formeel én informeel taalonderwijs, dat toegankelijk en betaalbaar is. Om laaggeletterdheid te voorkomen wordt bovendien taalplezier bij kinderen en volwassenen gestimuleerd.

Don 14 sept 14.00-16.00u E-BOOKS INLOOPSPREEKUUR
Maak kennis met het e-book platform van de bibliotheek waarmee u e-books kunt lenen op uw pc, laptop, e-reader of tablet! Neem uw tablet of laptop met e-reader gerust mee.

Vrij 15 sept 16.00-18.00u TABLETCAFE | VRIJE INLOOP
Vrije inloop voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Neem uw eigen tablet of iPad mee. De koffie en deskundige hulp staan klaar!

Juli|aug|sept EXPOSITIE | Kunstgroep BKB exposeert in de bibliotheek
Gratis toegankelijk voor iedereen, tijdens openingstijden bibliotheek.