Geulbode nieuws week 36

Gepubliceerd op: 11 september 2017 09:47

RONDLEIDING VALKENBURG | Ontdek vernieuwd Valkenburg | 22 sep 18.30u

Ongetwijfeld bent u wel eens in Valkenburg geweest. Valkenburg is een oude stad en al in de 11e eeuw wordt de naam genoemd. Maar ook vóór deze periode woonden er al mensen in de Geulvallei. Tegenwoordig is Valkenburg één van de grootste toeristische bestemmingen binnen Limburg.
De laatste jaren is er veel veranderd in Valkenburg. Tijdens een rondleiding, verzorgd door Henk Kwakkernaat, wordt u op de hoogte gebracht. De rondleiding volgt de contouren van de vestingstad met bijzondere aandacht voor de recent gerestaureerde en gereconstrueerde stadspoorten.
De rondleiding vindt plaats op vrijdag 22 september en duurt 1,5 ˆ2 uur. We starten om 18.30u bij restaurant ‘Leeuw aan de brug’, Theodoor Dorrenplein 22 te Valkenburg. Bij regenweer wijken we uit naar het restaurant bij de kasteelruïne en verzorgt Henk Kwakkernaat een PowerPoint over het thema Vesting Valkenburg. Voor mensen die slecht ter been zijn, kan eventueel een rustpunt ingelast worden.
Het ticket (incl. drankje) bedraagt met BIEBpas €2,50 en €4,- voor niet-leden. Vooraf aanmelden bij de bieb via info@bibliotheekmeerssen.nl of via
043 364 24 11. Er is slecht plaats voor 20 personen dus vol = vol. De rondleiding wordt aangeboden door Stella Academia.

JAARVERSLAG 2016

Het Jaarverslag 2016 van Bibliotheek Meerssen is te downloaden via onze website www.bibliotheekmeerssen.nl of ligt voor u klaar in onze bibliotheek.

Woe 6 sept 14.30u VOORLEESHALFUURTJE
Elke woensdag wordt er op de jeugdafdeling een mooi verhaal voorgelezen. Kom je er ook gezellig bijzitten?

Don 7 sept 14.00-16.00u E-BOOKS INLOOPSPREEKUUR
Maak kennis met het e-book platform van de bibliotheek waarmee u e-books kunt lenen op uw pc, laptop, e-reader of tablet! Neem uw tablet of laptop met e-reader gerust mee.

Vrij 8 sept 16.00-18.00u TABLETCAFE | VRIJE INLOOP
Vrije inloop voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Neem uw eigen tablet of iPad mee. De koffie en deskundige hulp staan klaar!

Vrij 8 sept 20u FILM IN DE BIEB | Hasta la Vista!
Gratis toegang voor iedereen. Locatie: Aula Bibiotheek Meerssen

Juli|aug|sept  EXPOSITIE | Kunstgroep BKB exposeert in de bibliotheek
Gratis toegankelijk voor iedereen, tijdens openingstijden bibliotheek.

Reserveer alvast in uw agenda
Woe 13 sept 15u KNUTSELMIDDAG
Gratis voor alle kids in de bieb!

Woe 20 sept 19.30u LEZING DE POEPDOKTER | Gezond van mond tot kont
Ticket met BIEBpas €5,- en €7,50 niet- leden. Vooraf aanmelden.
Locatie: Bibliotheek Meerssen