Geulbode nieuws week 35

Gepubliceerd op: 28 augustus 2017 10:34

OPENLUCHTFILM IN HET PARK Vrijdag 8 september 20u | Hasta la Vista! Vrijdag 8 september om 20.00 uur staat de openluchtfilm Hasta la Vista! gepland.

De film draait zoals altijd in het Proosdijpark in Meerssen. Iedereen is welkom, zowel leden als niet-leden, aanmelden is overbodig en de film is gratis  toegankelijk. Deze keer gaat de film zeker door want bij slecht weer draait de film binnen bij de bibliotheek.
Hasta la Vista, is een Vlaamse roadmovie over drie vrienden, bestaande uit een blinde en twee rolstoelers. Samen maken ze een wijntour door Spanje, waar ze hun maagdelijkheid hopen te verliezen. Niets zal hen tegenhouden!
Updates via Facebook. Neem dekens, stoelen en snacks zelf mee!
De avond wordt verzorgd door de Vrienden van de Bibliotheek.

START WEKELIJKS TABLETCAFE | Vrijdag 1 september In de bieb helpen wij u bij het gebruik van uw tablet of laptop. Komt u er zelf niet uit of hapert er iets dan staan wij voor u klaar. Bijvoorbeeld in een bestaand programma waarbij het inloggen niet meer lukt. Of bij het downloaden van een nieuwe applicatie en u niet weet hoe te beginnen. Soms zijn ook bestaande programma’s of bestanden niet meer zichtbaar en komt u niet zelf tot een oplossing. Samen met onze ervaren vrijwilligers kunnen wij u meestal weer op weg helpen en u laten zien hoe u soortgelijke problemen zelf kunt oplossen.
Interesse? Iedere vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur bent u van harte welkom en kunt u binnenlopen met uw vraag, tablet of laptop. Wij zien u graag in de bieb!

LEZING DE POEPDOKTER | Gezond van mond tot kont
Wist je dat je meer bacteriën in je lichaam hebt dan eigen cellen? En dat je darmflora een enorme invloed heeft op je weerstand, je energieniveau, je huid en zelfs je gewicht? In deze lezing vertelt De Poepdokter, Nienke Tode-Gottenbos, op luchtige wijze over het belang van de darmflora en darmgezondheid. Je leert over de spijsvertering en natuurlijk hoe je je buik en bacteriën tevreden kunt houden. Want als jij goed voor je bacteriën zorgt, zorgen zij goed voor jou! Nienke Tode-Gottenbos is darmfloratherapeut en eigenwijs voedingskundige. Ze is bekend als De Groene Vrouw en auteur van de bestseller De Poepdokter - Gezond van Mond tot Kont en De Poepdokter - Bakt ze Bruin. Een lezing van de Poepdokter staat garant voor veel kennis én humor, maar ook vooral voor een praktische insteek met veel tips over een eenvoudig gezond leven. Ook als je geen klachten hebt maar gewoon gezond wilt blijven!
De lezing vindt plaats op woensdag 20 september van 19.30 tot 22.00 uur bij bibliotheek Meerssen.
Tickets (incl. een drankje in de pauze) bedragen €5,- met BIEBPAS en €7,50 voor niet-leden.
Aanmelden vooraf verplicht via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11.

Woe 30 aug 14.30u    VOORLEESHALFUURTJE
Elke woensdag wordt er op de jeugdafdeling een mooi verhaal voorgelezen. Kom je er ook gezellig bijzitten?
Don 31 aug 14.00-16.00u    E-BOOKS INLOOPSPREEKUUR
Maak kennis met het e-book platform van de bibliotheek waarmee u e-books kunt lenen op uw pc, laptop, e-reader of tablet! Neem uw tablet of laptop met e-reader gerust mee.
Vrij 1 sept 16.00-18.00u    TABLETCAFE | VRIJE INLOOP
Vrije inloop voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Neem uw eigen tablet of iPad mee. De koffie en deskundige hulp staan klaar!
Juli|aug|sept     EXPOSITIE |
Kunstgroep BKB exposeert in de bibliotheek Gratis toegankelijk voor iedereen, tijdens openingstijden bibliotheek.

Reserveer alvast in uw agenda

Vrij 8 sept 20u    OPENLUCHTFILM IN HET PARK | Hasta la Vista!Gratis toegang voor iedereen. Locatie: Proosdijpark Meerssen
Woe 13 sept 15u    KNUTSELMIDDAGGratis voor alle kids in de bieb!