Geulbode nieuws week 34 2017

Gepubliceerd op: 24 augustus 2017 10:09

COMPUTERCURSUS VOOR BEGINNERS | KLIK & TIK Vanaf 4 september gratis oefenbijeenkomsten

Bankzaken regelen, zoeken naar een leuke vakantiebestemming of een DigiD aanvragen; het gaat tegenwoordig bijna allemaal via internet. Wil je graag meer met de computer doen maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik iets voor jou. Klik & Tik is een oefenprogramma dat begint bij het begin. Je leert typen, e-mailen en gaat het internet op. Er is geen klassikale uitleg maar je gaat op je eigen tempo aan de slag. Daar leer je het meeste van. Via een laptop bekijk je zelfstandig allerlei filmpjes en luister je naar de Nederlandstalige uitleg. Je beantwoordt vragen en maakt opdrachten, dus je bent actief bezig. Hiervoor kun je gebruik maken van de wekelijkse oefenuren onder deskundige begeleiding maar je kunt ook op eigen gelegenheid met Klik & Tik aan de slag.
Vanaf 4 september starten de wekelijkse oefenuren bij bibliotheek Meerssen bibliotheek op maandagmiddag van 14.00-15.00 uur en op donderdagochtend van 10.00-11.00 uur. Deskundige begeleiding staat dan voor je klaar. Als je er niet uitkomt, kan de instructeur je verder helpen. Als je een volgende keer komt, kun je met die inlogcode verder gaan waar je gebleven was.
Klik & Tik bestaat uit drie niveaus. Voor de echte beginner begint Klik & Tik 'De basis' echt vanaf het begin, met uitleg over de muis, het toetsenbord, de monitor etc. Om meer ervaring op internet op te doen is er 'Het Internet op' en 'Samen op het Web'. Deze delen kun je achter elkaar of los van elkaar volgen. Afhankelijk van je beginniveau kost het volledig doornemen van Klik & Tik je zo'n vier tot zes halve dagen.
Je bepaalt zelf hoe vaak en hoe lang je komt oefenen.
Voor het gratis oefenen onder begeleiding van een instructeur op maandagmiddag of donderdagochtend moet je je vooraf aanmelden.
Er is per keer plaats voor vijf deelnemers. Aanmelden bij de bibliotheek via 043 364 24 11 of via info@bibliotheekmeerssen.nl.
Deelname aan de cursus is gratis. Als ondersteuning bij de cursus raden we je aan het werkboek in de bibliotheek te kopen voor € 10,00. Je hoeft geen lid
te zijn van de bibliotheek om deel te nemen aan Klik & Tik.

LEZING DE POEPDOKTER | Gezond van mond tot kont
Wist je dat je meer bacteriën in je lichaam hebt dan eigen cellen? En dat je darmflora een enorme invloed heeft op je weerstand, je energieniveau, je huid en zelfs je gewicht? In deze lezing vertelt De Poepdokter, Nienke Tode-Gottenbos, op luchtige wijze over het belang van de darmflora en darmgezondheid. Je leert over de spijsvertering en natuurlijk hoe je je buik en bacteriën tevreden kunt houden. Want als jij goed voor je bacteriën zorgt, zorgen zij goed voor jou!
Nienke Tode-Gottenbos is darmfloratherapeut en eigenwijs voedingskundige. Ze is bekend als De Groene Vrouw en auteur van de bestseller De Poepdokter - Gezond van Mond tot Kont en De Poepdokter - Bakt ze Bruin. Een lezing van de Poepdokter staat garant voor veel kennis én humor, maar ook vooral voor een praktische insteek met veel tips over een eenvoudig gezond leven.
Ook als je geen klachten hebt maar gewoon gezond wilt blijven!
De lezing vindt plaats op woensdag 20 september van 19.30 tot 22.00 uur bij bibliotheek Meerssen.
Tickets (incl. een drankje in de pauze) bedragen €5,- met BIEBPAS en €7,50 voor niet-leden.
Aanmelden vooraf verplicht via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043 364 24 11.

Don 24 aug 14.00-16.00u
E-BOOKS INLOOPSPREEKUUR
Maak kennis met het e-book platform van de bibliotheek waarmee u e-books kunt lenen op uw pc, laptop, e-reader of tablet! Neem uw tablet of laptop met e-reader gerust mee.

Juli|aug|sept
EXPOSITIE | Kunstgroep BKB exposeert in de bibliotheek
Gratis toegankelijk voor iedereen, tijdens openingstijden bibliotheek.

Reserveer alvast in uw agenda
Vrij 8 sept 20u
OPENLUCHTFILM IN HET PARK | Hasta la Vista!
Gratis toegang voor iedereen. Locatie: Proosdijpark Meerssen