Film in het park

22 juli 2017, van 21:00 tot 23:00 | Proosdijpark bij de Gloriƫtte

Kosten: gratis

De film Hasta la vista wordt gedraaid.

De vijfde speelfilm (uit 2011) van de Belgische regisseur Geoffrey Enthoven (Meisjes; Vidange perdue) is een (tragi)komische roadmovie. Hoofdpersonen zijn
drie gehandicapte vrienden van in de twintig: de cynische, vlotgebekte Philip die door een spierziekte bijna geheel verlamd is, Lars die stervende is aan een hersentumor en ook in een rolstoel zit en de zachtaardige Jozef die bijna blind is. Philip heeft gehoord dat er in Spanje een speciaal bordeel voor gehandicapten is en de drie krijgen het voor elkaar dat ze - onder het mom van een wijntour - samen op reis mogen, begeleid door een verpleger/chauffeur.

Jos van der Burg (Filmkrant december '11) schrijft dat de humor soms 'uit de dikhoutzagerij' komt, maar dat daaronder de tragiek voelbaar is in een feelgood film die een breed publiek aanspreekt.
Fritz de Jong (Parool 23-11-'11) concludeert: 'Terwijl de lachkant van de tragikomedie prima gedoseerd is, schiet Enthoven met de tranen nog wel eens een beetje door naar sentimentele manipulatie. Gelukkig weten ook hier de prima aan elkaar gewaagde acteurs te voorkomen dat de balans doorslaat van sympathiek naar klef.'
De film won diverse publieksprijzen.

Kijkwijzer: 12 jaar